Jerusalem Post: Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια υποκινήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση;

MURAD SEZER/REUTERS
Freepen.gr - Την επισήμανση πως η τρομοκρατική επίθεση στην εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία την Πέμπτη ακολούθησε μια εβδομάδα της τουρκικής υποκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία να πιέσει για "αντίποινα" εναντίον της Γαλλίας, όπως μποϊκοτάζ, επιθέσεις κατά του Γάλλου Προέδρου Μακρόν υποστηρίζει ο Σεθ Φράντζμαν σε άρθρο του στην Jerusalem Post.

Η Aξκυρα προφανώς κατάφερε να ριζοσπαστικοποιήσει τουλάχιστον ένα άτομο για να επιτεθεί στους εκκλησιαστές, σημειώνει ο Φράντζμαν.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει εκστρατεία υποκίνησης εναντίον της Γαλλίας, η οποία διευθύνεται από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ και καθοδηγείται από τη φιλοκυβερνητική μηχανή μέσων ενημέρωσης, όπως η καθημερινή εφημερίδα Σαμπάχ, η υπηρεσία ειδήσεων Αναντολού και το ΤΡΤ (τουρκική ραδιοφωνική και τηλεόραση). 

Ο στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια κρίση με τη Γαλλία και να αξιοποιήσει τους νέους που είναι επιρρεπείς στη ριζοσπαστικοποίηση για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις βλέποντας έναν ακόμη τρόπο να προσπαθήσει να αναγκάσει το Παρίσι να κάνει ό,τι θέλει η Άγκυρα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail