Το Ιράν στηρίζει Αρμενία στέλνοντας howitzers κι άρματα στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Το ιρανικό Υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει μια πρόσθετη μετακίνηση πυροβολικού και βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, προετοιμάζοντας, εάν είναι απαραίτητο, την υποστήριξη της Αρμενίας. Προς το παρόν, η ιστοσελίδα avia.pro κάνει λόγο για τη μεταφορά τουλάχιστον 24 οβιδοβόλων και 30 αρμάτων μάχης Τ-72 στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν.

Ένας από τους λόγους για τέτοιες ενέργειες εκ μέρους της Τεχεράνης είναι το γεγονός ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες ημέρες επιτέθηκε σε ιρανικούς οικισμούς και πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα είναι ένα μήνυμα στο Μπακού να απορρίψει οποιεσδήποτε ιδέες για να επιτεθεί στα ιρανικά εδάφη.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Avia, φαίνεται η διαδικασία της αποστολής στρατιωτικού στρατιωτικού εξοπλισμού του Ιράν στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και για την ανάπτυξη όπλων μεσαίου βεληνεκούς προς αυτή την κατεύθυνση στην περίπτωση της χρήσης της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπακού.



Προς το παρόν, ο ιρανικός στρατός δε μετέχει σε καμία μάχη κατά του Μπακού, ωστόσο, σε περίπτωση παραμικρής κλιμάκωσης της κατάστασης, φέρεται έτοιμο να δραστηριοποιηθεί σε μια σημαντική ακτίνα δράσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail