Μέλη των ΜΚΟ κατασκόπευαν Λιμενικό, ΠΝ και Frontex: Τα αποκαλυπτικά sms στα κινητά τους

Freepen.gr - Νέες πληροφορίες για τη δράση των δεκάδων μελών ΜΚΟ που συνελήφθησαν για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους τα κινητά τους.

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο ΟΡΕΝ  η επέμβαση που έκανε η αστυνομία σε ένα πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Λέσβο, οδήγησε στον εντοπισμό των κινητών τηλεφώνων μελών της μη κυβερνητικής οργάνωσης,  να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκεί να αποκαλυφθεί όλη η δράση και πως κατάφερναν να διευκολύνουν να έρθουν οι αλλοδαποί στην Λέσβο καθώς επίσης τον τρόπο που έδιναν τα στίγματα πολεμικών μας πλοίων.

Είναι χαρακτηριστικό και αυτό τονίζουν όλες οι αρχές ότι οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Πως γινόταν η διαδικασία 

Ένα κινητό τηλέφωνο ενός μέλους ΜΚΟ έστελνε μήνυμα και ρωτούσε τον αλλοδαπό που βρισκόταν επάνω στη βάρκα του λαθροδιακινητή ζητώντας τη θέση του εκείνη την στιγμή και εκείνος για απάντηση του έστελνε έναν χάρτη ακριβώς με το στίγμα του μέσα στη θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια, το μέλος της ΜΚΟ του έστελνε άλλο μήνυμα και του απαντούσε "στην θέση σας, στην κατεύθυνση σας αριστερά ακτοφυλακή" δηλαδή τον ενημέρωνε σε ποιο σημείο βρισκόταν το πλοιάριο του λιμενικού και αμέσως μετά του έλεγε "στην κατεύθυνση σας ευθεία frontex".

Λίγο πιο μετά του έστελνε και φωτογραφίες και του έλεγε χαρακτηριστικά "στη φωτογραφία που σας στέλνω προσοχή πολεμικό πλοίο".

Οι ΜΚΟ που κατηγορούνται είναι 4 και τα μέλη 32, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail