Ισραήλ για F-35 στα ΗΑΕ: Αντιμετωπίζουμε μια κοινή απειλή! Δείχνει Τουρκία;

Freepen.gr - Πηγές του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση του Donald Trump ενημέρωσε το κογκρέσο για την πρόθεσή του να πουλήσει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε σχετικά με την είδηση ότι "όλοι αντιμετωπίζουμε μία κοινή απειλή". Άραγε να εννοεί την Τουρκία;

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι διχασμένα καθώς άλλοι δεν εγκρίνουν αυτήν την πώληση και έτεροι δεν έχουν πρόβλημα. Τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ είπαν ότι το Τελ Αβίβ δε θα εναντιωθεί στις ΗΠΑ Όσον αφορά την πώληση συγκεκριμένων όπλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Γκαντζ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με το Ισραήλ στην ανάπτυξη των στρατιωτικών του δυνατοτήτων ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ποιοτική αμυντική υπέροχη της χώρας του στην περιοχή. Για αυτό το Ισραήλ δεν έχει αντίρρηση στην πώληση των συγκεκριμένων αεροσκαφών στα Εμιράτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail