Μόνο του το Ισραήλ καταδιώκει την Τουρκία: ΟΧΙ σε πώληση F-35 στο Κατάρ

skeeze / pixabay
Freepen.gr - Το Ισραήλ θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αμερικανική πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στο Κατάρ, δήλωσε ο Υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ την Κυριακή, αναφέροντας την ανάγκη διατήρησης της ισραηλινής στρατιωτικής υπεροχής στην περιοχή.

Ο Υπουργός Πληροφοριών Eli Cohen έκανε τα σχόλια στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού στρατού όταν ρωτήθηκε για μια δημοσίευση του Reuters ότι το Κατάρ είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στην Ουάσινγκτον για να αγοράσει κρυφά στελθ αεροσκάφη F-35.

Ερωτηθείς αν το Ισραήλ θα αντιταχθεί σε μια τέτοια πώληση, ο Cohen είπε: "η απάντηση είναι ναι. Η ασφάλεια και η στρατιωτική μας υπεροχή στην περιοχή είναι τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς. Η περιοχή μας δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε Ελβετία".

Το αίτημα του Κατάρ ακολουθεί μια συμφωνία του Αυγούστου μεταξύ των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην οποία η Ουάσινγκτον συμφώνησε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δώσει την έγκριση του κράτους του κόλπου να αγοράσει F-35 ως αντάλλαγμα της συμφωνία των ΗΑΕ για την εξομάλυνση των διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ.

Ωστόσο το Κατάρ είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας. Για αυτό και όταν βγήκε η σχετική είδηση για τα μαχητικά αεροσκάφη υπήρξε αυτόματα η σύνδεση ότι στην πίσω πόρτα βρίσκεται η Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail