Έρχεται και το πρώτο F-35 για τη Δανία: Ακολουθούν άλλα 26!

Photo by Forsvarsministeriet/Danish MoD
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Δανίας ανακοίνωσε ότι το πρώτο Lockheed Martin F-35 Lightning II για τη Βασιλική Δανική Πολεμική Αεροπορία κατευθύνθηκε πρόσφατα στην τελική φάση συναρμολόγησης στη μονάδα παραγωγής των F-35 στο Fort Worth του Τέξας, αναφέρει το defence-blog.com.

Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το πρώτο αεροπλάνο F-35 της Δανίας, γνωστό ως AP-1, καθώς προχωρά στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Lockheed Martin στο τελικό σημείο όπου θα προστεθούν οι επιφάνειες ελέγχου του, μαζί με τα τελικά συστήματα και την εγκατάσταση του κινητήρα.

Το AP-1 Πρόκειται να βγει από το εργοστάσιο στις αρχές του 2021 και αρχικά θα εδρεύει στην αεροπορική βάση Luke της Αριζόνα, όπου θα είναι to μέρος της εκπαίδευσης των Δανών πιλότων. Η υποδοχή του αεροσκάφους F-35 στην Πολεμική Αεροπορία θα ολοκληρωθεί σε περίοδο έξι ετών από το 2021 έως το 2026.

Ο διευθυντής του προγράμματος F-35, Henrik Lundstein, σχολίασε: "ως εταίρος στο πρόγραμμα F-35, η Δανία συμμετείχε από την αρχή στην ανάπτυξη του αεροσκάφους F-35. Ως εκ τούτου, είναι μεγάλη χαρά να δούμε το πρώτο Δανικό μαχητικό αεροσκάφος F-35  ως πραγματικότητα”.  Η Δανία μπήκε στο πρόγραμμα του αεροσκάφους το 2002 κατά τη διάρκεια της φάσης του Συστήματος Ανάπτυξης και Επίδειξης  και έχει επηρεάσει τεχνικά στοιχεία του F-35.

Η Δανία πρόκειται να αποκτήσει 27 αεροσκάφη του τύπου αυτού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail