"Οι ΗΠΑ πρέπει να εξηγήσουν αν έδωσαν F-16 στους Τούρκους για να βομβαρδίζουν ειρηνικούς πληθυσμούς"

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έδωσε συνέντευξη στους New York Times για τη συνεχιζόμενη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν που εξαπέλυσε εναντίον του Αρτσάκ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Το Armenpress παρουσιάζει το άρθρο σχετικά με τη συνέντευξη:

"Όταν ο Nikol Pashinyan, Πρωθυπουργός της Αρμενίας, μίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Trump, έθεσε ένα λεπτό ζήτημα: γιατί δεν γίνεται τίποτα για να σταματήσει ένας μακροπρόθεσμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Τουρκία, τη χρήση αμερικανικών αεροσκαφών F-16 εναντίον των Αρμενίων;

Η κλήση του κ. Pashinyan στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Robert O'brien, ακολούθησε μια έκρηξη σκληρών μάχες μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αλλά οι τρέχουσες μάχες, δήλωσε ο κ. Pashinyan σε τηλεφωνική συνέντευξη, έχουν πάρει μια πολύ πιο επικίνδυνη διάσταση λόγω της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει συναγερμό για τους κινδύνους ενός ευρύτερου πολέμου και έθεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη μεγάλη και πολιτικά επιρροή αρμενική διασπορά, στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθήσουν την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, να αναπτύσσει αεροπλάνα F-16 για την υποστήριξη των εχθρών της Αρμενίας.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο κ. Pashinyan σε συνέντευξή του, " πρέπει να εξηγήσει αν έδωσε αυτά τα F-16 για να βομβαρδίσουν ειρηνικά χωριά και ειρηνικούς πληθυσμούς."Είπε ότι ο κ. O'brien είχε "ακούσει και αναγνώρισε" τις ανησυχίες του.

Για την Αρμενία, ο κ. Pashinyan είπε, οι τρέχουσες μάχες, η οποία ξεκίνησε Σεπτέμβριο. 27 μετά από μήνες αυξανόμενων εντάσεων, αποτελεί μια " υπαρξιακή απειλή "λόγω του ρόλου της Τουρκίας, της οποίας ο Πρόδρομος, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σκότωσε περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους στο τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ και πολλές χώρες έχουν δηλώσει ότι η σφαγή είναι "γενοκτονία", την οποία η Τουρκία εξακολουθεί να απορρίπτει".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail