Enough is enough λέει ο Βέμπερ και ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Freepen.gr - "Φτάνει πια. Χρειαζόμαστε δράση, όχι άλλα λόγια ενάντια στον Ερντογάν και τις αμέτρητες προκλήσεις του. Δεν πρόκειται για ελληνικό, κυπριακό ή γαλλικό ζήτημα, αλλά για ευρωπαϊκό. Οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσουν σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, υποστηρίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Βέμπερ υποστηρίζει ότι η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει την οικονομική της δύναμη.

 "Αμέσως μπορείτε να καταλάβετε ότι [ο Ερντογάν] παίζει μόνο μαζί μας", δήλωσε ο Βέμπερ και συνέχισε "Γι' αυτό τώρα χρειάζεται δράση. Όσον αφορά την αξιοπιστία, πρέπει να δράσουμε τώρα. Τα λόγια δεν είναι πια αρκετά. Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την οικονομική μας δύναμη". 

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιο σημαντική για την Τουρκία από ό,τι η Τουρκία είναι για εμάς. Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής, αν ο Πρόεδρος Ερντογάν τώρα να σταματήσει τα γαλλικά προϊόντα που έρχονται στην Τουρκία, τότε πρέπει να καταλάβει ότι αυτό είναι μέρος της τελωνειακής ένωσης και ότι η γενική συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, προβλέπει ότι όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της Τουρκίας" τονίζει ο Βέμπερ και συμπληρώνει:

"Δεν μπορεί να διαχωρίσει μεμονωμένα προϊόντα και αυτό είναι μια μεγάλη επίθεση κατά της αρχής της τελωνειακής ένωσης και γι ' αυτό το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την τελωνειακή ένωση που έχουμε σήμερα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail