Ουκρανικοί κινητήρες για τουρκικούς πυραύλους κρουζ με δυνατότητα deep-strike

Freepen.gr - Το πρακτορείο ειδήσεων Defense Express, αναφέροντας την πλατφόρμα δημοσίων συμβάσεων ProZorro, ανέφερε ότι η SE Ivchenko-Progress υπέγραψε μια σειρά συμβάσεων για την αγορά εξαρτημάτων κινητήρων αεροσκαφών αιχμής για τους νέους στροβιλοκινητήρες AI-35 που θα εξοπλίσουν νέους τουρκικούς πυραύλους κρουαζιέρας.

Η SE Ivchenko-Progress σχεδίασε τη σειρά κινητήρων AI-35 για την τροφοδοσία συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών υψηλής ταχύτητας και προηγμένων πυραύλων κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, οι κινητήρες AI-35 θα πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία, όπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων πυραύλων κρουζ.

"Κατασκευάζουμε AI-35 για τους Τούρκους. Αυτό είναι για έναν πύραυλο κρουζ. Τώρα έχουμε μια σύμβαση που υπογράφηκε για αυτόν τον κινητήρα", δήλωσε ο διευθυντής του Ivchenko-Progress κατά την παρουσίαση νέων έργων.

Επί του παρόντος, η Τουρκία αναπτύσσει νέο πυραύλο κρουζ στο πλαίσιο του προγράμματος Gezgin. Οι πληροφορίες από τις ανοιχτές πηγές έδειξαν ότι οι νέοι πυραύλοι θα είναι παρόμοιοι με τον Tomahawk που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ και θα έχουν αρθρωτό σχεδιασμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail