Οδηγίες για διορθώσεις δηλώσεων Covid μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων

al-grishin / pixabay
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι, από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου–Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις,καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί -περίπου 200.000 –θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου. Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:

- Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων

- Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid

- Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική). Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σεδηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail