Μέσα σε λίγους μήνες σηκώνουν δύο νοσοκομεία μόνο για Covid στη Σερβία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας και Ανώτατος Διοικητής των σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, Aleksandar Vučić, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας, Aleksandar Vulin και τον Υπουργό Υγείας Zlatibor Lončar, επιθεώρησε την 1η Οκτωβρίου, την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου μόνο για τον Covid στο Στρατιωτικό Συγκρότημα στο Βελιγράδι.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος Vučić, είναι ένα νοσοκομείο πολλαπλών χρήσεων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και αυτό θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αυτή την "φαύλη ασθένεια".

"Αναμένουμε να έχουμε διάφορες μορφές της λοίμωξης στο μέλλον και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Προετοιμαζόμαστε και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή ενός μικρότερου Νοσοκομείου στο Kruševac, το οποίο είναι σημαντικό για αυτό το τμήμα της Σερβίας. Τη στιγμή που οι άνθρωποι πίστευαν ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, αποφασίσαμε να χτίσουμε τα νοσοκομεία επειδή θέλαμε να φροντίσουμε τις ζωές των ανθρώπων και να κατασκευάσουμε ένα νοσοκομείο που θα αυξήσει περαιτέρω τις ικανότητες του σερβικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης" τόνισε ο Πρόεδρος Vučić και πρόσθεσε ότι επενδύθηκαν πολλά χρήματα για την ανανέωση του Συστήματος Υγείας, περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προστασία της ζωής των ανθρώπων και η υγειονομική περίθαλψη είναι υψίστης σημασίας και δείχνουν τη δύναμη του κράτους – το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ενός κράτους είναι μια αντανάκλαση του ίδιου του κράτους και τόνισε ότι η επένδυση της Σερβίας δείχνει "πόσο αποφασισμένοι είμαστε να φροντίσουμε τους ανθρώπους". 

Σε έξι μήνες η Σερβία προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων νοσοκομείων. Η Ελλάδα τι ακριβώς έκανε;

* Οι φωτογραφίες είναι από το υπουργείο Αμυνας της Σερβίας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail