Çiçek Kobanê: Την έπιασαν αιχμάλωτη πολέμου στη Συρία και θέλουν να την βάλουν ισόβια στην Τουρκία

Freepen.gr - Η δίκη εναντίον της αιχμάλωτου πολέμου Çiçek Kobanê συνεχίστηκε την Πέμπτη στο 5ο βαρύ Ποινικό Δικαστήριο στην επαρχία Urfa της Τουρκίας. Το μέλος της YPJ (αμυντικές μονάδες γυναικών) κατηγορείται για διατάραξη της ενότητας και της ακεραιότητας του κράτους, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση και σκόπιμη απόπειρα δολοφονίας σε αρκετές περιπτώσεις. 

Η Çiçek Kobanê συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο χωριό Mishrefa κοντά στην Ain Issa στη βόρεια Συρία από ισλαμιστές της Ahrar al-Sham, η οποία είναι μέρος του μισθοφορικού στρατού της Τουρκίας, το λεγόμενο "Συριακό Εθνικό Στρατό" (NSA), που συμμετείχε στην εισβολή της Rojava παράλληλα με τις τουρκικές δυνάμεις. 

Μετά τη σύλληψή της, η γεννημένη στη Ράκκα, κούρδισσα Kobanê απελάθηκε πέρα από τα σύνορα σε τουρκικό έδαφος. Από τότε έχει βρίσκεται σε προφυλάκιση σε φυλακή υψηλής ασφαλείας στην Urfa.

Ενώ η Çiçek Kobanê μεταφέρθηκε στην ακρόαση από τη φυλακή Νο 2 τύπου Τ της Urfa, όπου κρατείται, ο δικηγόρος της ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η Çiçek Kobanê, η οποία υπερασπίστηκε τον εαυτό της με τη βοήθεια ενός κουρδικού διερμηνέα, δήλωσε ότι ήταν μαχήτρια του YPJ, δεν συμμετείχε σε καμία ένοπλη σύγκρουση και πυροβολήθηκε στο πόδι αφού πιάστηκε.

Ο δικηγόρος της Kobane, Hidayet Enmek, δήλωσε ότι δεν υπήρχε η δέουσα διαδικασία σύλληψης, ότι οι άνθρωποι που έκαναν τη σύλληψη ήταν μέλη των ομάδων που ονομάζονται FSA (Ελεύθερος συριακός στρατός) και ότι αυτή η ομάδα δεν έχει την εξουσία να συλλάβει ένα άτομο. Ο δικηγόρος δήλωσε ότι η διαδικασία σύλληψης δεν διεξήχθη με βάση το 90ο άρθρο του ΚΜΚ (τουρκικός Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) καθώς δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια στη δικογραφία και κανένα αρχείο για το ποιος έθεσε υπό κράτηση τον πελάτης του.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την Çiçek Kobanê, ενώ ο δικηγόρος της ζήτησε επιπλέον χρόνο για να την υπερασπιστεί.

Μετά το διάλειμμα, το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης του Çiçek Kobanê και ανέβαλε την ακρόαση της ετυμηγορίας για τις 24 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail