Τι έγιναν οι κυρώσεις που δαγκώνουν; Γιατί τα αίματα τρέχουν από εμάς

«Είναι βέβαιο ότι κυρώσεις θα δαγκώνουν», δήλωνε στις 26 Αυγούστου ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Δένδιας ζητούσε λίστα κυρώσεων, αλλά όχι κυρώσεις.

Του Στρατή Μαζίδη

Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Με κάθε νέα NAVTEX και η Τουρκία πλησιάζει όλο και περισσότερο το Καστελλόριζο. Ξεκίνησε κάνοντας σουρωτήρι την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είδε ότι η μαμά Ελλάδα, όχι μόνο δε...δάγκωσε τότε, αλλά ούτε καν γάβγισε.

Ποιες κυρώσεις όμως; Στην Ελλάδα του Μεγάλου Αδερφού και του Μπάτσελορ, η ελληνική κοινωνία δε διαβάζει ειδήσεις από το εξωτερικό για να ενημερωθεί πως αν οικονομικά ακόμη η Τουρκία αντέχει, το χρωστά στις συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα περίπου 70 δις το χρόνο. Μέχρι και την ΠΙΤΣΟΣ μας μετακομίζουν απέναντι.

Δε χρειάζονται ούτε υποβρύχια, ούτε να πεθάνει κανείς. Τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο. Μια ρουκέτα στην τελωνειακή ένωση από ένα αποφασισμένο ελληνικό μέτωπο Ελλάδας - Κύπρου θα ήταν αρκετό. Αλλά τι να περιμένεις από το δίδυμο του Ελληνισμού όταν το 2016 συναίνεσαν στο δώσει η Ε.Ε. πακτωλό χρημάτων στο διακινητή Ερντογάν; 

Όσο λοιπόν περιμένουμε τις κυρώσεις που δαγκώνουν, βλέπω τα αίματα να τρέχουν στην Κύπρο, στο Καστελλόριζο, στις θάλασσές μας και όχι μόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail