Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ ισοπέδωσαν με πυραύλους στρατηγική αεροπορική βάση των Αζέρων

Freepen.gr - Η στρατιωτική αεροπορική βάση Ganja που χρησιμοποιείται από τις Αζερικές δυνάμεις για να επιτεθεί στους πολίτες του Artsakh έχει καταστραφεί εντελώς, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος του Artsakh, Vahram Poghosyan.

"Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ganja δεν υπάρχει πια", είπε.

"Παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις, ο τρομοκρατικός στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να στοχεύει τον ειρηνικό πληθυσμό του Στεπανακέρτ με τα συστήματα Πολόνεζ και Σμέρτς. Από τώρα και στο εξής οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται μόνιμα στις μεγάλες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν είναι νόμιμοι στόχοι του αμυντικού Στρατού. Καλώ τον πληθυσμό του Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει αμέσως αυτές τις πόλεις για να αποφύγει πιθανές απώλειες", δήλωσε ο πρόεδρος του Artsakh, Arayik Harutyunyan.

Ο Harutyunyan προειδοποίησε ότι όλη η ευθύνη πέφτει στην ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν.Το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει διάφορους οικισμούς του Artsakh, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Stepanakert με Smerch, Πολονέζ πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, διάφορα συστήματα πυραύλων για αρκετές ημέρες. UAVs συνεχίζουν να κυκλοφορούν στον αέρα του Stepanakert.

"Το δήλωσα εγκαίρως, προειδοποίησα εγκαίρως. Λυπάμαι που χτυπήσαμε τους μόνιμους στρατιωτικούς τόπους ανάπτυξης της ιστορικής μας πόλης Γκάντζακ, της Γκαντζά, επειδή μας ανάγκασαν να το κάνουμε αυτό. Ξυπνήστε, γιατί θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση άλλων πόλεων και αν υπάρχει ανάγκη, θα συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση των μεγάλων πόλεων. Αυτή ήταν μια προειδοποιητική κίνηση", δήλωσε ο πρόεδρος του Αρτσάκ ενημερώνοντας πως διέταξε τη διακοπή της επίθεσης για κάποιο χρονικό διάστημα.

"Κρατήστε τους πολίτες μακριά. Ξεκινήσατε αυτόν τον πόλεμο, παραβιάσατε τους κανόνες του ανθρωπισμού στοχοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό. Έχετε χρόνο να σκεφτείτε. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι ο τελευταίος στρατιώτης είναι έτοιμος να πεθάνει", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail