Άσαντ: Θα πάμε σε λαϊκή εξέγερση εάν ΗΠΑ και Τουρκία δεν εγκαταλείψουν τη Συρία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε στo Σπούτνικ της Ρωσίας την Πέμπτη ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία δεν εγκαταλείψουν τη Συρία μετά την ήττα της τρομοκρατίας, οι Σύριοι θα ξεκινήσουν μια λαϊκή εξέγερση.

Ο Άσαντ είπε στο Σπούτνικ: "αυτή είναι μια κατοχή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: Πρώτον, να απαλλαγούμε από το πρόσχημα που χρησιμοποιούν για την κατοχή, δηλαδή τους τρομοκράτες στην περίπτωση αυτή, το ISIS".

"Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου γνωρίζει ότι το ISIS δημιουργήθηκε από τους Αμερικανούς και το υποστηρίζουν", συνέχισε, δηλώνοντας ότι " ως εκ τούτου, η εξάλειψη των τρομοκρατών στη Συρία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και αν οι Αμερικανοί και οι Τούρκοι δεν φύγουν μετά από αυτό, τότε φυσικά θα ξεκινήσει η λαϊκή αντίσταση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος".

"Δεν θα αναγκαστούν να φύγουν μέσω συζητήσεων ή διεθνούς δικαίου επειδή δεν υπάρχει", δήλωσε ο Άσαντ.

Θα προσθέσει ότι "δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά αντίσταση και αυτό συνέβη στο Ιράκ. Τι οδήγησε τους Αμερικανούς να φύγουν το 2007; Ήταν το αποτέλεσμα της αντίστασης του ιρακινού λαού".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail