Αμερικάνοι! Κάτω τα χέρια από τον Στρατό μας στα νησιά!

Τελικά, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί, παρά την κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης, (και μπράβο της!) μεθοδεύουν την ιδέα για συζήτηση της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με αντάλλαγμα τη διάλυση της τουρκικής Στρατιάς Αιγαίου.

Κώστας Μαρδάς (fb)

Δεν είναι μόνο η πρόσφατη απάντηση του εκπροσώπου του Στέητ Ντηπάρτμεντ, σε σχετική ερώτηση του πάντα ευαίσθητου περί τα εθνικά θέματα ανταποκριτή, Μιχάλη Ιγνατίου... Απάντηση που εντάσσει την αμοιβαία απόσυρση δυνάμεων στην πολιτική της αποκλιμάκωσης.

Είναι και η έντεχνη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ευθεία  ερώτηση στη σημερινή συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή.

Διαβάστε λέξη λέξη:

– Η Τουρκία επιδιώκει την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, αυτό είναι κάτι που υποστηρίζετε. Ισχύει;
– Έχουμε τη θέση πως αυτές οι απαιτήσεις, οι διαφορές, πρέπει να επιλύονται μέσα από την προβλεπόμενη διεθνή διαδικασία. Αυτός είναι ο τρόπος επίλυσης. Διαφορές όπως αυτές που βλέπουμε στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν πολλές σε όλο τον κόσμο. Πάντα λέγαμε ότι πρέπει να καταφεύγουμε στους διεθνείς κανόνες και στο διεθνές δίκαιο και όχι να ενεργούμε με απειλές στρατιωτικών συγκρούσεων, αλλά οι διαφορές να επιλύονται μέσω μηχανισμών που είναι διαθέσιμοι για όλες τις χώρες.

Καταλάβατε τώρα;

Η αποστρατιωτικοποίηση είναι, μια διαφορά, μεταξύ όλων των άλλων που απαιτεί η Τουρκία... Και πρέπει -λέει- οι διαφορές να  λύνονται με... διεθνείς διαδικασίες...όπως γίνεται και αλλού...
Ειλικρινά, θέλω να δω αν κάποιος από τους... θεσμικούς θριαμβολογούντες αναλυτές, θα αναδείξει αυτή τη δήλωση, επισημαίνοντας ότι προέρχεται από τον εκπρόσωπο της χώρας που, ως πιστοί σύμμαχοι, της δίνουμε ένα ολόκληρο... στρατιωτικό κρατίδιο στη Σούδα.

Κρίμα τα γαμοπίλαφα!
Κρίμα τα ντολμαδάκια!
Κρίμα οι τσικουδιές!
Κρίμα και τα καλτσούνια!

Αλλά, επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά:

Ως Χιώτης, που επί 35 χρόνια στην αθηναϊκή δημοσιογραφία και ειδικά τον τελευταίο χρόνο της μεγάλης κρίσης, δίνω με τα γραπτά μου και το λόγο μου και το ρίσκο μου, μάχη για το Αιγαίο, λέω:
Αμερικάνοι!
Κάτω τα χέρια από τον Στρατό μας στα νησιά!
Ούτε ένα στρατιώτης, ούτε ένας αξιωματικός, μήτε ένα όπλο λιγότερο!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail