Τελικά έχει η χώρα μας σταθερές κόκκινες γραμμές έναντι της Τουρκίας;

Έχει η χώρα μας σταθερές κόκκινες γραμμές, απέναντι στην επιθετική αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας; Πριν μια εβδομάδα περίπου η κυβέρνηση, δια του κ. Γεραπετρίτη, δήλωσε ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα έξι μίλια, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, όπου η κάθε χώρα ασκεί πλήρη κυριαρχία, όπως στην στεριά.

Από χθες η Τουρκία, παραβίασε και την δεύτερη κόκκινη γραμμή της χώρας μας, κάνει έρευνες και μέσα στα 12 μίλια. Θυμίζω ότι η κυβέρνηση, όταν η Τουρκία είχε αρχίσει σεισμολογικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε δηλώσει ο,τι η κόκκινη γραμμή της χώρας μας είναι τα δυνητικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
 
Τις δύο κόκκινες γραμμές της ακυρώσαμε, παρ' ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 2ας Οκτωβρίου να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν μέχρι τον Δεκέμβριο δεν σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα. 
 
Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα, για πρώτη φορά, την φωτογραφία ελληνικών πολεμικών σκαφών, σε παράταξη μάχης, στα έξι μίλια από το Καστελόριζο, αποδεχόμενη ουσιαστικά ο,τι, τα 12 μίλια, δηλαδή τα δυνητικά χωρικά μας ύδατα, είναι ακάλυπτα στην Τουρκική παραβατικότητα. 
 
Μέχρι τον Δεκέμβρη, ποια ακόμη υποχώρηση θα κάνει;
 
Κάθε αποδοχή ή ανοχή, της παραβατικότητας της Τουρκίας σημαίνει τετελεσμένα, δυστυχώς και κεκτημένα, στο τραπέζι του διαλόγου, όταν αρχίσει, μάλλον κοντά ή μετά τον Δεκέμβρη ο διάλογος.
Η έλλειψη μιας νεας εθνικής στρατηγικής, μετά την αλλαγή της Τουρκικής στρατηγικής από το Καλοκαίρι του 2019, απέναντι στην Ελλάδα, είναι εμφανής και δυστυχώς επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail