Σερβικές μυστικές υπηρεσίες: Οι Αλβανοί σχεδιάζουν επιθέσεις κατά Σέρβων σε Κόσσοβο-Μετόχια

Freepen.gr - Οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέδωσαν προειδοποίηση στους κρατικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της Σερβίας για συνεχιζόμενες οργανωτικές προκλήσεις και επιθέσεις Αλβανών εναντίον Σέρβων σε Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, αναφέρει το rtv.rs.

"Οι Σέρβοι στο Κιμ, ειδικά στους θύλακες, θα αποτελέσουν στόχο οργανωτικών προκλήσεων και επιθέσεων από Αλβανούς τις προσεχείς ημέρες, όλα με στόχο τη δημιουργία αστάθειας που θα οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενο αδιέξοδο στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, καθώς και παρεμπόδιση της συνεργασίας με το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης", αναφέρει το έγγραφο, επικαλούμενο ανεπίσημα συμπεράσματα.

Αλβανοί ηγέτες σε Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια διεξάγουν συλλαλητήριο με την κωδική ονομασία "τιμή" από τις αρχές Σεπτεμβρίου για να αποτρέψουν την αύξηση του κατηγορητηρίου του λεγόμενου Προέδρου. Ο Χασίμ Θάτσι του Κοσσυφοπεδίου και ο συνεργάτης του Κάντριο Βεσέλζι κατηγορούνται για φόνο, έγκλημα πολέμου, διώξεις και βασανιστήρια, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου στη Χάγη.

Σημειώνεται ότι σκοπός είναι να διακόψει η Πρίστινα εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με το Βελιγράδι.

Δεν θα υπάρξουν νέες επιθέσεις, ούτε πογκρόμ του σερβικού πληθυσμού με κανέναν", δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις παραπάνω προκλήσεις.

Όταν ρωτήθηκε πώς το κράτος θα προστατεύσει τον λαό του Κιμ, ο Βούτσιτς απάντησε ότι δεν είναι εύκολο επειδή η Σερβία δεν έχει αποτελεσματικό έλεγχο, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, σοφές πολιτικές και διαπραγματεύσεις κατάφεραν να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του σερβικού λαού στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια.

Ο Βούτσιτς είπε ότι προσωπικά θέλει να πιστεύει στην κοινή λογική και ότι οι Αλβανοί καταλαβαίνουν πως τίποτα δεν επιλύεται με όπλα, αλλά ότι μόνο οι συζητήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μια καλύτερη ζωή τόσο για τους Σέρβους όσο και για τους Αλβανούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail