Κυρώσεις στην Τουρκία τώρα

Είναι η ώρα για μια πιο σκλήρη στάση έναντι της Τουρκίας: αντί του δόγματος "συζήτηση πρώτα και κυρώσεις μετά αν η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί", είναι καιρός να απαιτήσουμε "κυρώσεις τώρα και κλιμάκωση τους όσο η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί". Είναι σίγουρο ότι στην παρούσα φάση η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει μια διακοπή στις εισροές συναλλάγματος που παράγουν οι εξαγωγές.

Το χρωστάμε (εμείς και η ΕΕ) και στην Κύπρο, η οποία υφίσταται παραβίαση των δικαιωμάτων της με γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της. Είναι μια ευκαιρία να ελέγξουμε ως που φτάνει και η ευρωπαϊκή ανοχή έναντι της Τουρκίας.

Κατά τα άλλα, δεν πρέπει να μας διακατέχει καμία αυταπάτη: είμαστε μόνοι και μόνοι θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Πρέπει άμεσα να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την αποτελεσματική αναχαίτισή της. Αυτό απαιτεί στρατιωτική, τεχνολογική και οικονομική ανασυγκρότηση. Δηλαδή απαιτεί μακρόπνοη εθνική στρατηγική που θα εμπεριέχει και μια εθνική πολιτική για δημογραφικό-παράνομη μετανάστευση.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail