Μεγάλη πολυεθνική άσκηση νότια της Κύπρου: Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της ν. Κύπρου διεθνής αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού από την Κύπρο, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιταλία, καθώς και 6 πλοία ιδιωτικών εταιρειών.

Ειδικότερα, το ΓΕΕΘΑ διέθεσε για τις ανάγκες της άσκησης τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, ένα Αεροσκαφος C-130 και προσωπικό από την 31 ΜΕΕΔ και το 747 ΕΤΜΧ.


Σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάσθηκε και συντονίσθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και από την Εθνική Φρουρά σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία Εθνικής Άμυνας των υπόλοιπων χωρών, ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε σενάρια αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας σε πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων, νηοψίας σε ύποπτα πλοία, πυρόσβεσης σε πλοία, απεγκλωβισμού και αεροδιακομιδής τραυματιών, μαζικής διάσωσης συνεπεία εγκατάλειψης της πλατφόρμας, καθώς και αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.




 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail