«Η Ελλάδα έκανε άλλη μια κίνηση για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Τουρκία» - Γενί Σαφάκ

«Οι ελληνικές αρχές πριν από τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην έδρα του ΝΑΤΟ, ρίχνουν ένα προκλητικό βήμα την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Τουρκία, την 29η Οκτωβρίου, ανακοινώνοντας NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο Πέλαγος.

Σε αμοιβαιότητα η Τουρκία με τη σειρά της στις 28 Οκτωβρίου ανακοίνωσε NAVTEX με πυρά για εκπαίδευση», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

«Άμεση απάντηση από την Τουρκία»
 
Με την ανακοίνωση αυτού του NAVTEX από την Ελλάδα, στο οποίο συμπεριλαμβάνει την 29η Οκτωβρίου, η Ελλάδα παραβίασε μια αρχή αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Σε απάντηση της εν λόγω NAVTEX η Τουρκία ανακοίνωσε ότι την 28η Οκτωβρίου (γιορτή της Ελλάδας) θα προβεί σε εκπαίδευση σκοποβολής στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας.

 
«Αυξάνεται η ένταση»

 
Σημειώνεται ότι η NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα-  είναι αντίθετη με την αρχή του «μη προγραμματισμού στρατιωτικών δραστηριοτήτων στις εθνικές ημέρες των δύο χωρών», η οποία έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, πηγές ασφαλείας, οι οποίες αναφέρουν αυτή την πρόκληση, που έγινε πριν από τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ως προσπάθεια παράτασης του δρόμου προς μια λύση στην περιοχή.

Το δημοσίευμα, φυσικά, δεν αναφέρει ότι η Τουρκία έχει μια μόνιμη προκλητική στάση σε όλες τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές στην Ελλάδα με προκλητικές ενέργειες εναντίον της και συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της.

--
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.