Τρομάζει Μητσοτάκη και Τσίπρα ο Σαμαράς

Μουρμούρα και διχόνοια έχει δημιουργηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των Μητσοτακικών και των άλλων, για δυο κορυφαία “ιστορικά” κυβερνητικά ατοπήματα.

Η πρώτη μεγάλη ενόχληση προέρχεται από την έλευση του Πρωθυπουργού των Σκοπίων στην Αθήνα, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist και των συνομιλιών που είχαν οι δυο Πρωθυπουργοί, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων – μετά το πράσινο φως που πήραν από την κυβέρνηση της ΝΔ για ένταξη στην ΕΕ – αλλά και για την ανάγκη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού μέχρι στιγμής η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι ανακόλουθη της δέσμευσης για αυστηρή τήρησή της.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Μιας συμφωνίας, που ως αξιωματική αντιπολίτευση (και κυρίως προεκλογικά) η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν πολεμήσει με σφοδρότητα, εισπράττοντας πολλά εκλογικά οφέλη, αφού πολλοί Έλληνες – κυρίως Μακεδόνες – πίστεψαν “στα ωραία, τα λόγια τα μεγάλα” της ΝΔ! Αλλά με την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ, η ρητορική του κόμματος άλλαξε και η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (όπως την αποκαλούσαν αρκετοί σημερινοί Βουλευτές της, που συμμετείχαν και στις λαοσυνάξεις των Αθηνών, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας) μεταμορφώθηκε στον ισχυρισμό πως αυτή η συμφωνία “εξυπηρετεί καλό σκοπό” και πως “θα ενισχύσει την σταθερότητα στην περιοχή”! Έτσι αντιλαμβάνεται προφανώς την Συμφωνία των Πρεσπών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακυρώνοντας τον άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως μιλούσε για “εθνική ήττα”.

Ωστόσο το ποτήρι της οργής του λαού ξεχείλισε, όταν στην κοινή δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τον ομόλογό του Έλληνα Νίκο Δένδια, στο πρόσφατο ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα, έγινε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιστορική! Τι κι αν στην πορεία, μετά τον πολιτικό σάλο που ξέσπασε, η ιστορική συμφωνία έγινε απλή συμφωνία με μια ιστορική κωλοτούμπα – κυβίστηση της κυβέρνησης;


Την πρώτη κυβίστηση για την “ιστορική” συμφωνία των Πρεσπών, ακολούθησε η δεύτερη για την αποδοχή της μη επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία…


Η δεύτερη μεγάλη ενόχληση προέρχεται από την μη ενεργοποίηση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας από τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύσκεψη Κορυφής στις 1-2 Οκτωβρίου 2020, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη “οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας”, κι όπου απλά επισημαίνεται, πως σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, ή προκλήσεων κατά της Ελλάδος και της Κύπρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, η ΕΕ θα προχωρήσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των κρατών μελών της!

Όταν την επομένη αμέσως ημέρα της ευρωπαϊκής συσκέψεως, η βάρβαρη Τουρκία προχώρησε σε νέα πρόκληση που δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ν.Α. Μεσόγειο, καθώς ο Τούρκος Σουλτάνος, από κοινού με τον γιαλαντζί πρωθυπουργό της κατεχόμενης Κύπρου Ερσέν Τατάρ, ανακοίνωσαν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου, της περίκλειστης πόλης φάντασμα από τον δεύτερο “Αττίλα” το 1974!

Όταν την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την παρέμβαση του φιλότουρκου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για δημιουργία – τάχατες – μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής της κρίσεως μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδος.

Και όπως ανακοινώνεται επίσημα από το ΝΑΤΟ:

«Έπειτα από σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των Στρατιωτικών Αντιπροσωπειών Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δημιουργήθηκε την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020) ένας διμερής μηχανισμός στρατιωτικής αποκλιμάκωσης. Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής (hotline) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης σε αέρα και θάλασσα! Οι τεχνικές συνομιλίες στρατιωτικής αποκλιμάκωσης, που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ήταν πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ έπειτα από υψηλού επιπέδου επαφές σε Ελλάδα και Τουρκία».

Την ίδια ώρα που η Τουρκία θρασύτατα διεκδικεί την μισή Ελλάδα, αυτήν την ίδια ώρα (8 Οκτωβρίου 2020) ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Δένδιας παίζει στην Μπρατισλάβα της Τσεχίας το παιχνίδι, “αγκαλίτσες και φιλάκια”, με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του Globsec Forum.


Λάδι – λάδι, αλλά τηγανίτα δεν βλέπουμε…


Έγραφα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στο άρθρο μου με τίτλο: «Αντώνη Σαμαρά, θα αναλάβεις πρωτοβουλίες επιτέλους;» μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα αναρωτιόμαστε, αν θα αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρώην Πρωθυπουργός (με μεγάλες γνωριμίες στο εξωτερικό), προκειμένου να αναγκάσει – υπό τον φόβο του εσωτερικού ρήγματος στη ΝΔ – τον Πρωθυπουργό, ώστε να αλλάξει ρότα.

Αφού το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαμαράς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων.

Αφού, όπως πληροφορούμαστε από το πολιτικό του περιβάλλον, νιώθει ιδιαίτερα ενοχλημένος με τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα! Ναι, ενόχλησαν πολύ τον Αντώνη Σαμαρά, αυτά τα τρυφερά ενσταντανέ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του  Σκοπιανού Ζόραν Ζάεφ. Ιδιαίτερα η ατάκα του Σκοπιανού προς τον Έλληνα ομόλογό του, πως: “έδωσες μάχες για την Βόρεια Μακεδονία”.

Αποκαλύπτοντας και ακυρώνοντας τελείως ο Ζόραν Ζάεφ, την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, κατά της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – προεκλογικά – δήλωνε ότι όταν θα γινόταν Κυβέρνηση η ΝΔ, θα χρησιμοποιούσε βέτο, ως μέσο πίεσης προς τα Σκόπια στην ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ και πως θα έδινε μάχη για το ζήτημα της γλώσσας και της εθνότητας».

Αλλά δυστυχώς, η σημερινή προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη με την γείτονα χώρα, είναι περισσότερο αγαπησιάρικη, από όσο ήταν της κυβέρνησης των Τσίπρα και Κοτζιά! Ανοίγοντας δε, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο την πόρτα της ΕΕ στα Σκόπια, και ξεσηκώνοντας εναντίον του τις Παμμακεδονικές οργανώσεις της υφηλίου, που ομιλούν σε επιστολή τους, για προδοσία της Μακεδονίας μας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη!»!


Δημιουργία νέου κόμματος;


Νεότερες πληροφορίες που συλλέγουμε, κάνουν λόγο για μεγάλη οργή του Αντώνη Σαμαρά, μετά και την κυβερνητική κυβίστηση στην ευρωπαϊκή απόφαση περί της μη επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία και την δημιουργία του διμερή μηχανισμού στρατιωτικής αποκλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Πληροφορούμαστε λοιπόν, πως έρχεται ισχυρή αντίδραση από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η οποία θα είναι απόλυτα συντονισμένη (εμείς κρατάμε μικρό καλάθι και αναμένουμε τις εξελίξεις για να επαινέσουμε την πολιτική του πρωτοβουλία, ή να καυτηριάσουμε την φυγή του προς τα οπίσω).

Έτσι ακούγεται ότι θα αντιδράσει κατά πρώτον στον χειρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα της έναρξης διαλόγου με την Τουρκία, αφού όπως έχει δηλώσει η Τουρκία είναι πειρατής και δεν νομιμοποιείται κανείς να κάνει κουβέντα με πειρατές! Μια εύστοχη επισήμανση που την αντέγραψε τελευταία για την Ελλάδα ο Ρ. Τ. Ερντογάν! Κατά δεύτερον θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση – όπως μαθαίνουμε – για την συνεχιζόμενη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη περί της προσφυγής της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, την οποία προσφυγή ο Αντώνης Σαμαράς την θεωρεί ότι θα είναι συνθηκολόγηση της ελληνικής κυβερνήσεως.

Μας λέγουν στη συνέχεια, πως αν δεν “νουθετηθεί” ο Πρωθυπουργός, τότε, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τις τρεις διακρατικές συμβάσεις για τα Σκόπια θα τις καταψηφίσει! Αυτή την πιθανή κίνηση την γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γι΄ αυτό έχει προειδοποιήσει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Με προφανή στόχευση να δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη έκθεση βουλευτών του κόμματος που θα διαφωνούσαν! Βουλευτές που πρωτοστάτησαν στις λαοσυνάξεις εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, που ξεπούλησε την Μακεδονία μας! Όμως εάν τον Αντώνη Σαμαρά ακολουθήσουν κι άλλοι Βουλευτές, τότε οδηγούμαστε σε εκλογές.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κατά νου, η δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος; .
Αφού η απόφαση για την Χρυσή Αυγή, αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε πως κάνει περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική τη δημιουργία αυτού του νέου κόμματος, όταν είναι σίγουρο ότι απελευθερώνονται δυνάμεις για τον Αντώνη Σαμαρά! Μιας και πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι απογοητευμένοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, αλλά και επειδή δεν πιστεύει κανείς ότι όσοι ψήφιζαν την Χρυσή Αυγή ήταν φασίστες!

Άλλωστε, αυτός άνοιξε τον δρόμο της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή και οι ψηφοφόροι της συμφωνούν με τον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των εθνικών θεμάτων (Συμφωνία Πρεσπών, Ελληνοτουρκικά, αθρόα παράνομη μετανάστευση κλπ.).


Διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο “ακροδεξιός” Σαμαράς…


Η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με την καρατόμηση Πάνου Σκουρλέτη από την Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μετά την σφοδρή αντιπαράθεσή του με τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο στηρίζει ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας Αλέξη Τσίπρα. Η σφοδρή αντιπαράθεση, η οποία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και η ομάδα του των 53, με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διαγραφή από το κόμμα του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, μετά τις δηλώσεις του περί σταλινιστών και συκοφαντών που υπάρχουν στο κόμμα.

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα της εσωκομματικής διχόνοιας στον ΣΥΡΙΖΑ λέγεται Αντώνης Σαμαράς! Ναι, απίστευτο κι όμως αληθινό.

Αφού οι απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Σαμαρά είναι αντικρουόμενες.

Όταν από τη μια μεριά, η ηγετική προπαγανδιστική ομάδα του Αλέξη Τσίπρα (Θανάσης Καρτερός, πρώην αρχισυντάκτης και διευθυντής του “Ριζοσπάστη” και στη συνέχεια διευθυντής του γραφείου Τύπου όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν Πρωθυπουργός και Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας Documento, κ.α.) είχαν υφάνει τον μανδύα του “ακροδεξιού” και τον είχαν φορέσει στον Σαμαρά!

Και από την άλλη μεριά, πολλά επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που επί των ημερών του ξεκίνησε να ξετυλίγεται το πουλόβερ της Χρυσής Αυγής (όπως πρόσφατα η εφημερίδα των Συντακτών)! Καταμαρτυρώντας στον Αλέξη Τσίπρα το γεγονός πως σαν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί γρήγορα – όπως είχε υποσχεθεί - η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έτσι τρομάζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί δημιουργεί τροχοπέδη στην εκ νέου αναρρίχησή του στην Πρωθυπουργία, αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποδέχεται την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία που έχει μετεκλογικά αποδεχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία τον τρομοκρατεί, αφού ενδεχομένως να σημάνει και το δικό του τέλος στην Πρωθυπουργία, αν βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελάχιστα ψήγματα πατριωτισμού στην καρδιά και την ψυχή του και κάνει αυτό που επιτάσσουν και επιβάλλουν οι καιροί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail