Αρμένιος πρέσβης στη Μόσχα: Μπορούμε να ζητήσουμε από τη Ρωσία στρατιωτική υποστήριξη

Freepen.gr - Η έκκληση της Αρμενίας προς τη Ρωσία συνεπάγεται τη δυνατότητα στρατιωτικής υποστήριξης και οι τρόποι αυτής της υποστήριξης θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια διαβουλεύσεων, δήλωσε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Ρωσία Βαρντάν Τογκανιάν στο RIA Novosti.

"Υπάρχει τέτοια δυνατότητα", είπε, όταν ρωτήθηκε αν το αίτημα αναφέρεται στην στρατιωτική υποστήριξη από την πλευρά της Ρωσίας.

"Πρόκειται για τη διεξαγωγή επειγουσών διαβουλεύσεων σύμφωνα με τη διακυβερνητική συνθήκη μας. Πιστεύουμε ότι η απειλή βρίσκεται ήδη κοντά στα σύνορά μας και σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη στην επικράτειά μας. Γι ' αυτό πιστεύουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στην υπάρχουσα διμερή συνθήκη. Πρόκειται για διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό του βαθμού και του τύπου της απαραίτητης βοήθειας και για άλλα θέματα", δήλωσε ο πρεσβευτής.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσιάζοντας λεπτομερώς την κατάσταση και τις προκλήσεις που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε απάντηση, η Ρωσία επανέλαβε τις δεσμεύσεις της για τις συμμαχικές υποχρεώσεις προς την Αρμενία και δήλωσε ότι θα παράσχει υποστήριξη σε περίπτωση που οι μάχες φτάσουν απευθείας στο έδαφος της Αρμενίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail