Ο ξάδερφος του Μουαμάρ Καντάφι μηνύει τη Χίλαρι Κλίντον για "καταστροφή της Λιβύης"

(Reuters/Asmaa Waguih)
Freepen.gr - Ο πολιτικός αξιωματούχος του Μετώπου του Λιβυκού Εθνικού Αγώνα, Αχμέτ Καντάφ Αλ-Νταμ, ξεκίνησε τη Δευτέρα, τα πρώτα βήματα για να μηνύσει την πρώην προεδρική υποψήφια των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με την κατηγορία της εξάπλωσης της καταστροφής και την υποστήριξη της τρομοκρατίας στη Λιβύη.

Ο ξάδελφος του Προέδρου της Λιβύης, συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη με τον Σπούτνικ ότι είχε αναθέσει στη νομική του ομάδα να μηνύσει την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Καντάφ Αλ-Νταμ πρόσθεσε ότι παρείχε στη Νομική Ομάδα άλλα έγγραφα που δεν αποδεσμεύθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη δίωξη της Χίλαρι Κλίντον με την κατηγορία της εξάπλωσης της καταστροφής και της υποστήριξης της τρομοκρατίας στη Λιβύη.

Δε γνωστοποιήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες και δεν είναι σαφές πού θα κατατεθεί η αγωγή.

Η Χίλαρι Κλίντον ήταν Υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν το ΝΑΤΟ παρενέβη στον Εμφύλιο Πόλεμο της Λιβύης το 2011 πετυχαίνοντας να ανατρέψει τις ισορροπίες σε μια στιγμή κατά την οποία ο Καντάφι είχε αρχίσει να ανακτά τον έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail