Η στρουμφοδιαχείριση των ελληνοτουρκικών θεμάτων - Στρουμφίζοντας και ξαναστρουμφίζοντας

Όλοι μας γνωρίζουμε τα στρουμφάκια και το στρουμφοχωριό. Τα στρουμφάκια έχουν μία δική τους γλώσσα, όπου έννοιες, δράσεις και ρήματα υποκαθίστανται από το “στρουμφ”, το “στρουμφίζω” κλπ.
Π.χ. Στρουμφίζει ο Παπαστρούμφ στα στρουμφομιμιέψιλον του στρουμφοχωριού: 

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

"Αγαπητά στρουμφάκια 
Σας στρουμφίζω σήμερα για τη κρίση που στρούμφισε το στρουμφοχωριό μας ο Δρακουμελ.
Δεν θα στρουμφίσουμε τα στρουμφελεσμένα που στρουμφίζει ο Δρακουμέλ. Θα στρουμφίσουμε τα δικαιώματά μας. 

Οι λύσεις που στρουμφίζουμε είναι λύσεις που θα στρουμφίσουν τη κρίση και θα μας στρουμφίσουν από την καταστροφή. 

Στην επόμενη μεγάλη στρουμφοσυνάντηση των αρχηγών των στρουμφοχωριών, θα στρουμφισθούν ισχυρές στρουμφώσεις στον Δρακουμελ, που μας στρουμφίζει παράνομα και στρουμφίζει και ξαναστρουμφίζει τα δικαιώματά μας. 

Και θα σταματήσουν να του στρουμφίζουν στρουμφόπλα!

κλπ κλπ στουμφ και στρουμφίσματα, στρουμφοδυναμικά, στρουμφογενικώς και στρουμφοαόριστα!!!
Και οι κάτοικοι του στρουμφοχωριού, όπως στρουμφίζουν οι στρουμφοσκοπήσεις των στρουμφομιμιέψιλον, στρουμφίζουν τα ωραία στρουφίσματα του Παπαστρούμφ. 

Όλοι οι άλλοι έξω από το στρουμφοχωριό αντιλαμβάνονται στρουμφοαόριστα το γενικό νόημα, αλλά μυρωδιά δεν στρουμφίζουν για τα στρουμφίσματα, πως θα….στρουμφιστούν και τι στρουμφ θα στρουμφισθούν τελικά και σε ποιο στρουμφ θα καταλήξουμε’’.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το στρουμφοχωριό, ο κακός μάγος ο Δρακουμέλ, συνεχίζει να στρουμφίζει και ξεστρουμφίζει με τις ΣΤΡΟΥΜΦΕΧ , στρουμφίζοντας στρουμφελεσμένα. 

Ο Παπαστρουμφ στρουμφίζει και ξαναστρουμφίζει στο στρουμφοσυμβούλιο, αλλά αυτοί στρουμφοκαμηλίζουν, τα μικρά στρουμφάκια είναι πλέον στρουμφοκρατημένα, γιατί δεν θέλουν δυναμικά στρουμφίσματα και στο στρουμφοχωριό δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που στρουμφίζεται.

Η δε Στρουμφίτα και οι στρουμφοεπιστημονοακόλουθοι, στρουμφοκομπορημονούν χαρούμενοι και στρουμφοπαγανδίζουν καθημερινά στα στρουμφομιμιέψιλον, στρουμφίζοντας κόκκινες γραμμές, που μετά από λίγο, όσο ο Δρακουμέλ συνεχίζει να στρουμφίζει, τόσο περισσότερο τις ξεστρουμφίζουν ξανά και ξανά. 

Τελειώνοντας με την “στρουμφοανάλυση”, στο στρουμφοχωριό δεν χρησιμοποιούν μία απλή, εννοιολογική, κοινή και κατανοητή γλώσσα για όλους μας. 

Η αληθινή εννοιολογική σημασία των όρων που χρησιμοποιούν τα στρουμφάκια στο στρουμφοχωριό, εξαρτάται από την επικοινωνιακή σκοπιμότητα και εξ αυτής ο τρόπος χρήσης τους. 

(Υ.Γ: Την ιδέα για τον …παράδοξο…αυτό παραλληισμό (την έχω ξαναστρουμφίσει), την “στρούμφισα” από τον Ουμπέρτο Εκο).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail