Μόνη μας ελπίδα ο Μακρόν!

Είναι πιστεύω σε όλους μας γνωστό, πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Οκτωβρίου 2020, αφού είχε αναβληθεί, τάχατες επειδή ασθένησε λόγω κορωνοϊού ένας συνεργάτης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ! Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στην φιλότουρκη Άγκελα Μέρκελ, μέσω αυτής της εβδομαδιαίας αναβολής, να προωθήσει την πονηρή θέση – πρότασή της περί της αποστρατικοποίησης των νησιών μας – κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου – με την ταυτόχρονη αποχώρηση από τη Σμύρνη της “Στρατιάς του Αιγαίου” που διατηρούν εκεί οι Τούρκοι από το 1975!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Στην δε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η Οκτωβρίου 2020 παρουσίασε η Άγκελα Μέρκελ ένα κατάπτυστο προσχέδιο για τα εθνικά μας συμφέροντα καθώς και τα κυπριακά και το οποίο – όπως μας ενημερώνει εξέχουσα πηγή μας – ήταν έτοιμος να αποδεχτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία πληροφορία αδυνατούμε να πιστέψουμε!

Ωστόσο όλα ανατράπηκαν, όταν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε και πέτυχε, κλειστή σύσκεψη με την παρουσία του και την συμμετοχή της Άγκελα Μέρκελ, του Νίκου Αναστασιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη!  

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι έργο Μακρόν…

Εκεί ασκήθηκε αφόρητη πίεση στην Γερμανίδα Καγκελάριο και το τελικό αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής ήταν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου από την Τουρκία και οι οποίες πρέπει άμεσα να σταματήσουν, αφού παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο!

Αποδεχόμενο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου πρέπει να γίνονται σεβαστά, εκφράζοντας την πλήρη αλληλεγγύη της Ενώσεως στα δυο κράτη μέλη της.

Διευκρινίστηκε επίσης, ότι το ζήτημα διαλόγου μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας θα πρέπει να είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Όσον αφορά την Κύπρο, θα πρέπει η Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της Κύπρου για διάλογο στα θέματα των διαφωνιών τους στη θάλασσα.

Αλλά, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να πετύχει τα παραπάνω, “νέρωσε το κρασί του” προκειμένου να κάμψει την αδιαλλαξία της Άγκελα Μέρκελ!

Έτσι, πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη “οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας”, απλά επισημαίνεται πως σε περίπτωση νέων μονομερών ενεργειών της Τουρκίας, ή προκλήσεων κατά της Ελλάδος και της Κύπρου κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, η ΕΕ θα προχωρήσει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των κρατών μελών της! Επισημαίνεται επίσης, πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και κατά πόσο θα σεβαστεί η Τουρκία την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για να ενεργήσει αναλόγως στη νέα Σύνοδο που ορίστηκε για τον προσεχή Δεκέμβριο!

Ο βάρβαρος εάν δεν θέλει δεν εκπολιτίζεται ποτέ…

Βέβαια ο Εμανουέλ Μακρόν γνώριζε ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν – το έχει δηλώσει άλλωστε – δεν ακούει με λόγια παρά με πράξεις. Γνώριζε ότι η Τουρκία δεν θα σεβόταν την μη υλοποίηση οικονομικών κυρώσεως της ΕΕ απέναντί της, ώστε να μην προχωρήσει σε νέες προκλήσεις. Γνώριζε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί τον πολιτισμένο κόσμο με την αυταρχικότητά της, το θράσος της και την μη συμμόρφωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες!

Έτσι πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, η βάρβαρη Τουρκία προχώρησε σε νέα πρόκληση που δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στην Ν.Α. Μεσόγειο! Ο Τούρκος Σουλτάνος, από κοινού με τον πρωθυπουργό γιαλαντζί της κατεχόμενης Κύπρου Ερσέν Τατάρ, ανακοίνωσαν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου (της περίκλειστης πόλης φάντασμα από τον δεύτερο “Αττίλα” το 1974)! Δηλώνοντας ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν:

«Τα Βαρώσια είναι μέρος της ΤΔΒΚ. Υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση της διάθεσης των ακτών στο κοινό»!

Ανησυχούν οι “καρικατούρες” του ΟΗΕ και της ΕΕ…

Από αυτήν την νέα τουρκική πρόκληση, υπήρξε αντίδραση, ακόμη και από την φιλότουρκη Άγκελα Μέρκελ, καθ΄ ότι διαπιστώνει ότι ο Ερντογάν συνεχίζει να την εκθέτει.

Υπήρξε αντίδραση και από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες (σ.σ. προσχηματική θα έλεγα), ο οποίος με δηλώσεις του μας κατέθεσε την ανησυχία του (;;;) για την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας. Θυμίζοντας στον πολιτισμένο κόσμο, ότι η θέση του ΟΗΕ παραμένει αμετάβλητη και ορίζεται από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του (απόφαση 550)! Τονίζοντας επίσης ότι θα πρέπει να αποφεύγονται από την πλευρά της Τουρκίας μονομερείς ενέργειες που δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή!

Βέβαια από αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά και από τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που βγαίνουν και μένουν πάντα στο χαρτί, έχει μπουχτίσει από το 1974 η Κύπρος!

Αλλά δεν “ανησύχησε” μόνο η Άγκελα Μέρκελ και ο Αντόνιο Γκουτιέρες!

Ανησύχησε” και ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέφ Μπορέλ και ο οποίος ανέφερε σε γραπτή δήλωση:

«Η ΕΕ ανησυχεί βαθιά για τις σημερινές ανακοινώσεις και τις εξελίξεις σχετικά με τα Βαρώσια. Θα προκαλέσουν μεγαλύτερες εντάσεις και ενδέχεται να περιπλέξουν τις προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Αυτό που είναι επείγον τώρα είναι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και όχι η δημιουργία μεγαλύτερων διχασμών. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες, όπως τόνισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 Οκτωβρίου. Η ΕΕ βρίσκεται σε στενή επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη και παρακολουθεί στενά την κατάσταση επί τόπου. Ο πλήρης σεβασμός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παραμένει απαραίτητος»!

Βέβαια, αυτή η υποκριτική στάση τους αποθρασύνει την βαρβαρότητα της Τουρκίας και θα είναι υπεύθυνοι, η ΕΕ της Γερμανίας, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που προκαλεί με μαθηματική ακρίβεια η Τουρκία!

Η Γαλλία έχει ζήσει “στο πετσί της” τη βαρβαρότητα του Ισλαμικού κράτους…

Θυμίσαμε προ ημερών σε άρθρο μου στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τα εξής:

Η Γαλλία πολλές φορές έγινε στόχος τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, που προστατεύονται και ενδεχομένως εκπαιδεύονται από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Εκ των κορυφαίων όμως αποτρόπαιων πράξεών τους, θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, όπου στο κέντρο διασκέδασης Μπατακλάν συντελέστηκε η απόλυτη φρίκη. Όπου τα θύματα αυτής της “μαύρης Παρασκευής” για την Γαλλία, ξεσήκωσαν την οργή της παγκόσμιας κοινότητας που κατήγγειλε την κτηνωδία των τρομοκρατών μακελάρηδων του Ισλαμικού Κράτους.


Αλλά και η πυρπόληση του εμβληματικού καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, ενός Ναού 855 ετών, του αρχιτεκτονικού γαλλικού κοσμήματος, παγκόσμιου μνημείου του Χριστιανισμού! Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! Όπως και η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, που βεβήλωσε ο ισλαμοφασίστας Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αφού οι βίοι είναι παράλληλοι του Τούρκου Σουλτάνου και του Ισλαμικού Κράτους!

Πιστεύουμε πως όλα αυτά που έχει υποστεί η Γαλλία από τους οπαδούς του Ερντογάν, δεν τα ξεχνά ποτέ ο σημερινός Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν! Πώς δεν ξεχνά, ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια παρά μόνο από πράξεις! Πως δεν θα σκιαχτεί από τις προειδοποιητικές “βολές” του Τούρκου Σουλτάνου μετά το τηλεφώνημα που είχε μαζί του!    Προειδοποιητικές “βολές” που ακολούθησαν αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, όπως το άγνωστο τηλεφώνημα περί βόμβας στον Πύργο του Άιφελ στην Γαλλική Πρωτεύουσα.

Και όπως η επίθεση αγνώστου που διέφυγε, κατά πολιτών στο Παρίσι με ματσέτα (με πολλούς τραυματίες, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση) κοντά στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό!

Του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo, που το 2015 δυο τζιχαντιστές εισέβαλαν στα γραφεία του και δολοφόνησαν τον εκδότη του περιοδικού και σκιτσογράφους του, επειδή είχαν ενοχληθεί από την ελεύθερη έκφραση δημοσιεύματος, που δεν αντέχουν τα “παιδιά” του Ερντογάν, του Μακελάρη της Συρίας, της Λιβύης και του Ιράκ!

Ο Μακρόν κατά της ισλαμικής εξάπλωσης στη Γαλλία…

Έτσι πριν λίγες ημέρες ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε το στρατηγικό του σχέδιο στην αντιμετώπιση του ισλαμικού κινδύνου που συνεχώς εξαπλώνεται στη Γαλλία και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενέχεται ο κίνδυνος του “ισλαμικού αυτονομισμού”!

Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε, πως θα πρέπει να επικεντρωθεί η δράση του Γαλλικού κράτους στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις ενώσεις πολιτών, μέσω νομοσχεδίου που θα παρουσιαστεί σύντομα από την κυβέρνησή του!

Και όπως πολύ αναλυτικά παρουσιάζει η ειδησεογραφική πλατφόρμα https://m.lifo.gr/, έχει αποφασισθεί:

«…Η φοίτηση στο σχολείο, από την σχολική χρονιά 2021 θα είναι πλέον υποχρεωτική από την ηλικία των 3 ετών. Μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας θα επιτρέπεται πλέον η διδασκαλία στο σπίτι.

Θα καταργηθούν οι δάσκαλοι των “εθνικών γλωσσών” που έρχονται στη Γαλλία από Τουρκία, Μαρόκο, και Αλγερία και συχνά δεν μιλούν τα γαλλικά. Θα υπάρξει πλέον αυστηρός έλεγχος στους διορισμούς.
Σε συνεργασία με το Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης στη Γαλλία (CFCM ) 
θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπαίδευσης Ιμάμηδων με απονομή σχετικού τίτλου σπουδών στη Γαλλία.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των θρησκευτικών ενώσεων και των τζαμιών ο πρόεδρος επιδιώκει την κατάργηση των έξωθεν χρηματοδοτήσεων από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία ή και από χώρες του Μαγκρέμπ (βόρεια Αφρική).

Αναγνώρισε ότι συχνά χρήματα συνδέονται με ιδιωτικά συμφέροντα για υποτιθέμενη βοήθεια προς αθλητικές οργανώσεις ή για βοήθεια επισιτισμού. “Είναι οι τρόποι με τους οποίους οι ισλαμιστές βρίσκουν την ευκαιρία να προσηλυτίσουν τους αδύναμους”.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για μεγαλύτερο έλεγχο αλλά και διεύρυνση των κριτήριων, βάσει των οποίων οι νομάρχες θα μπορούν να προχωρούν στη διάλυση των οργανώσεων.

Η ουδετερότητα των κρατικών λειτουργών αλλά και των υπαλλήλων σε επιχειρήσεις εξουσιοδοτημένες από το κράτος είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο κατά της ισλαμιστικής προπαγάνδας: όχι μαντίλες, όχι σεξιστικές διακρίσεις σε λεωφορεία ή μαζικά μέσα μεταφοράς.

Ο εκάστοτε νομάρχης θα έχει το δικαίωμα να κλείνει τις πισίνες όπου δίνονται ειδικά ωράρια για τις γυναίκες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τέλος τους πάντες να συμβάλουν στην προστασία της Δημοκρατίας ώστε να μπορεί ο καθένας να ελπίζει σε αυτήν για το μέλλον του. Μίλησε για “αγάπη στη Δημοκρατία” που “δεν προκαθορίζεται αλλά αποδεικνύεται στην πράξη”»!

Τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός μπροστά στις νέες τουρκικές προκλήσεις;

Μετά και τις τουρκικές προκλήσεις που ακολούθησαν της απόφασης των ηγετών της ΕΕ, θα θέλαμε να ξέραμε αν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να νιώθει απολύτως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αφού δεν κατέστη σαφές από την Τουρκία το νόημα αυτών των αποτελεσμάτων.

Και αν δεν κάνω λάθος, αναφέρεται, ότι αν η Τουρκία συνεχίσει αυτήν την προκλητική συμπεριφορά, τότε θα ενεργοποιηθούν οι οικονομικές ευρωπαϊκές κυρώσεις προς την Τουρκία.

Τι θα πράξει λοιπόν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στην συνεχιζόμενη προκλητική και επιθετική πολιτική της Τουρκίας;

Δεν θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να καταγγείλει την Τουρκία ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι ευρωπαϊκές κυρώσεις;

Ή θα περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο (επόμενη Σύσκεψη ΕΕ) που ενδεχομένως μέχρι τότε ο Τούρκος θα έχει εισβάλει και στο υπόλοιπο ελεύθερο κομμάτι της Κύπρου;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail