Για να αποφευχθεί ένας πόλεμος ή μια ειρήνη με επαχθείς όρους

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων καθώς και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μιλώντας στον 98.4 επεσήμανε ότι θα είναι οξύμωρο η Ελλάδα να μπει άνευ όρων και προϋποθέσεων σε διάλογο με την Τουρκία, την ώρα που ο Ερντογάν οργανώνει νέο «Αττίλα» στα Βαρόσια. 

Τόνισε ωστόσο ότι η επιλογή του διαλόγου από την άποψη του κέρδους χρόνου είναι μια λογική επιλογή.

Η κίνηση αυτή από πλευρά της Τουρκίας, στόχο έχει να επιταχύνει το άνοιγμα για διευθετήσεις στο Κυπριακό και μια λύση με δυσμενείς όρους για την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Κατά τον κ. Θεοφάνους Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να αντιληφθούν έξω από το πλέγμα του διαλόγου, την ανάγκη οργάνωσης μίας διπλωματικής αντεπίθεσης διεθνώς στα πλαίσια αποτροπής των προκλήσεων και ταυτόχρονα την χάραξη μιας νέας στρατηγικής και για το Κυπριακό και για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 


 

 

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.