Μεγάλη πυραυλική αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας στην Κασπία Θάλασσα

Dmitry Rogulin/TASS
Freepen.gr - Ναυτικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν έξι ρωσικά πολεμικά πλοία, επτά αεροσκάφη και πάνω από 400 στρατιώτες ξεκίνησαν στην Κασπία Θάλασσα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

Το σύστημα Bal αντιμετωπίζει το έργο της βύθισης του εχθρικού πλοίου στην Κασπία Θάλασσα κατά τη διάρκεια της άσκησης Kavkaz

"Η άσκηση θα τρέξει στο κεντρικό τμήμα της Κασπίας θάλασσας βόρεια της χερσονήσου Absheron. Συνολικά, οι ναυτικοί ελιγμοί θα περιλαμβάνουν έξι πολεμικά πλοία, επτά αεροπλάνα και πάνω από 400 στρατιώτες", ανέφερε το υπουργείο.

Οι ναυτικοί ελιγμοί θα περιλαμβάνουν τέσσερα πολεμικά πλοία που μεταφέρουν πυραύλους κρουζ Kalibr: οι πυραυλάκατοι Dagestan και Tatarstan και τους πυραυλικές κορβέττες Uglich και Veliky Ustyug. Θα εκτελέσουν πυραυλικές και βολές πυροβολικού στη θάλασσα εναντίον αεροπορικών και ναυτικών στόχων, ενώ θα λειτουργούν ως μέρος μιας task force από κοινού με αεροσκάφη της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

Ο κύριος στόχος των ασκήσεων είναι η ανάπτυξη δυνάμεων για την παροχή ευνοϊκού Επιχειρησιακού καθεστώτος, την προστασία και την υπεράσπιση των εγκαταστάσεων θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και επίσης την εξάλειψη των πλασματικών παράνομων ένοπλων σχηματισμών, αναφέρει η δήλωση.

Όπως τόνισε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η άσκηση που εκτελείται ως μέρος ενός ελέγχου ετοιμότητας για μάχη "δεν αποτελεί απειλή και δεν περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα των παράκτιων κρατών της Κασπίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail