Δε γίναμε Βόρεια Ιταλια γιατί δεν αφήνουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία στην τύχη τους

rottonara / pixabay
Δε γίναμε Βόρεια Ιταλία γιατί δεν έγινε ούτε και η Νότια. Όπως δεν έγινε Γουχάν και η υπόλοιπη Κίνα. Δε γίναμε Βόρεια Ιταλια γιατί η νοοτροπία μας είναι διαφορετική και δεν αφήνουμε τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία στην τύχη τους.

Δε γίναμε Βόρεια Ιταλια γιατί δεν έχουμε τα εργοστάσια που έχει η Βόρεια Ιταλια. Δε μολύνθηκαν τα νοσοκομεία μας, όχι γιατί έγινε κάτι ιδιαίτερο εδώ. Τι έκαναν; Μας έκλεισαν μέσα μόνο που αυτό δεν είναι ούτε φυσιολογικό, ούτε λύση.

Δεν έκαναν τίποτα επιπλέον. Ούτε καν ΜΕΘ δεν έφτιαξαν. Δεν προετοίμασαν το άνοιγμα των σχολείων. Δε φρόντισαν να υπάρχουν επιπλέον δρομολόγια στα ΜΜΜ. Άρχισαν να βάζουν επιπλέον μέτρα στα γηροκομεία όταν άρχισαν τα μαζικά κρούσματα ενώ ξέραμε από τον Απρίλιο ότι υπήρχαν χώρες με τους μισούς νεκρούς να είναι σε γηροκομεία.

Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους γιατί το απαίτησε μια γερμανική πολυεθνική. Βόρεια Ιταλια δε θα γινόμασταν αλλά τα χειρότερα τα γλιτώσαμε λόγω της δομής της Ελληνικής κοινωνίας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail