Αναφέρεται ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει βομβαρδίσει μια ιστορική εκκλησία στο άνω Καραμπάχ

Freepen.gr - Η αρμενική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε και κατέστρεψε μια ιστορική εκκλησία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το κέντρο Τύπου δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook: "οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισαν την αρμενική εκκλησία Ghazhanchetsots (Καθεδρικός Ναός Αγίου Σωτήρος) στην πόλη Shusha".

Το κέντρο Τύπου διαμοίρασε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν ότι το εξωτερικό της εκκλησίας έχει καταστραφεί και πως υπάρχουν ερείπια μέσα.

Χτισμένη μεταξύ των ετών 1868 και 1887, η εκκλησία υπέστη ζημιές το 1920 όταν οι Αρμένιοι στην πόλη σφαγιάστηκαν από το Αζερμπαϊτζάν. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε τον καθεδρικό ναό ως οπλοστάσιο όπου φυλάσσονταν εκατοντάδες πυραύλων. Αποκαταστάθηκε μετά τον πόλεμο ενώ η εκκλησία ξαναχτίστηκε το 1998.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail