Αν είναι να πέσει ο Ελληνας, να πιάσει τόπο και όχι για μια σημαία που θα πάρει ο...αέρας

Η προδοσία συνδέεται πάντοτε και με ζητήματα ηθικής. Για παράδειγμα, επειδή αδιαφορεί για την τύχη όλων εκείνων που προδίδει, για το ποια θα είναι η εξέλιξη στην ζωή τους και ποιο θα είναι το μέλλον τους, εξαιτίας της προδοσίας. Διότι η προδοσία αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, πάντα προς το χειρότερο, κάποτε δε, τους θυσιάζει κιόλας.

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Τα γράφω αυτά, για να υπενθυμίσω στους κυβερνώντες, ότι κάθε σκέψη προδοσίας εκ μέρους τους δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται και από την άσκοπη θυσία κάποιων στρατιωτικών, στο βωμό των προσχημάτων, των μυστικών σχεδιασμών θερμών επεισοδίων, των συμφερόντων και των τετελεσμένων που θα γίνουν αποδεκτά ως αναγκαίες πλέον λύσεις. 

Θέλω να πω, ότι αν έχουν ήδη συμφωνήσει να υποχωρήσουν και να παραχωρήσουν ελληνική εθνική κυριαρχία στην Τουρκία, δεν είναι ανάγκη να στήσουν κάποιο επεισόδιο, όπου πιθανόν να χάσουν την ζωή τους κάποιοι γενναίοι Έλληνες, τζάμπα, λίγο πριν την πλήρη συνθηκολόγηση! Αμαρτία είναι!! Αν είναι να συντελεστεί η προδοσία, ας γίνει χωρίς αθώο αίμα. Ας μας πουν, χωρίς περιστροφές, ότι έχουν αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό να συρρικνώσουν την πατρίδα και ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία. Γιατί θα πρέπει να σκοτωθούν άνθρωποι για μια αποφασισμένη προδοσία; Για να μην φανεί; Μόνο για τα προσχήματα μιας αντίστασης εκ των προτέρων υπονομευμένης εκ των έσω; Ποιος ο λόγος να υπάρξουν νέοι Βλαχάκηδες, Καραθανάσηδες, Γιαλοψοί, Ηλιάκηδες κ.α, πολλοί, σε ένα στημένο παιχνίδι, αν οι κυβερνώντες έχουν στο νου τους την τελική προδοσία; Ποιος ο λόγος για νέα Ίμια; Ποιος ο λόγος για εξοπλισμούς και τόσα έξοδα για αεροσκάφη και φρεγάτες, αν δεν υπάρχει η βούληση και η διάθεση να χρησιμοποιηθούν για αμυντικούς σκοπούς στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας;

Αυτό που χρειάζεται είναι ειλικρίνεια προθέσεων και συνέπεια πράξεων εκ μέρους των κυβερνώντων. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η απαραίτητη σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό, που σε μια δημοκρατία δικαιούται να γνωρίζει.

Ναι, ο Έλληνας είναι ικανός και θα πολεμήσει γενναία, αν χρειαστεί. Αλλά αν είναι να σκοτωθεί, αυτό να γίνει για την πατρίδα και η θυσία του να πιάσει τόπο. Όχι να πέσει ως πιόνι σε ένα παιχνίδι από τα πριν στημένο. Με σημαίες και με καράβια που τα "πήρε ο άνεμος", με "τα 12 μίλια του εθνικισμού", κλπ τραγελαφικά και μοιραία που ακούγονται τελευταία...

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.