Η Αρμενία ζητά επειγόντως από τον Πούτιν στήριξη καθώς οι μάχες πλησιάζουν στα αρμενικά σύνορα

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσιάζοντας λεπτομερώς την κατάσταση και τις προκλήσεις που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επίθεσης Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα, ο Αρμένιος πρωθυπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι ξένοι μαχητές τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

"Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις πλησιάζουν τα σύνορα της Δημοκρατίας της Αρμενίας, τα γεγονότα των παραβάσεων κατά του εδάφους της Δημοκρατίας της Αρμενίας που έχουν ήδη λάβει χώρα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ξεκινήσει άμεσες διαβουλεύσεις για τον καθορισμό των τύπων και του όγκου της υποστήριξης που μπορεί να προσφέρει η Ρωσική Ομοσπονδία στη Δημοκρατία της Αρμενίας για να εξασφαλίσει την ασφάλειά της, βάσει των συμμαχικών σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Ρωσίας και του Αρθρου 2 της Συμφωνίας της 29ης Αυγούστου του 1997για τη Φιλία, Συνεργασία και Αμοιβαία Συνδρομή", ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail