Σημαντικές εξελίξεις: Η Αρμενία ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Ισραήλ ελέω όπλων στο Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή του από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αρμενίας, Anna Nagdalyan την 1η Οκτωβρίου.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας έχει εκφράσει σαφώς τη θέση του σχετικά με τις ισραηλινές πωλήσεις όπλων στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό το ζήτημα ήταν πάντα στη διμερή ατζέντα μας. Η παροχή σύγχρονων όπλων από το Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν είναι απαράδεκτη για εμάς, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα διπλωματικά μας κανάλια για να πούμε στους ισραηλινούς εταίρους μας και αναφέραμε ότι είναι ιδιαίτερα προσβλητικό όταν συμβαίνει αυτό καθώς το Αζερμπαϊτζάν, υποστηριζόμενο από την Τουρκία, πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Αρτσάκ και της Αρμενίας. 

Η ισραηλινή πλευρά συνεχίζει να παρέχει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν και αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη για εμάς. Με βάση τα προαναφερθέντα, το Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να ανακαλέσει τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις", δήλωσε η Nagdalyan.

Υπάρχουν αναφορές των μέσων ενημέρωσης, όπως σημειώνει το Armenpress ότι δύο αεροπλάνα που μετέφεραν όπλα προσγειώθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν από το Ισραήλ σήμερα. Το 2016, κατά τη διάρκεια του 4ήμερου Απριλίου πολέμου μεταξύ Αρτσάχ και Αζερμπαϊτζάν, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησαν ισραηλινά αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail