Πούτιν: η στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας δεν μπορεί να αποκλειστεί

Freepen.gr - Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει ανάγκη για στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας τώρα, αλλά σημείωσε ότι θα μπορούσε να σφυρηλατηθεί στο μέλλον.

Η δήλωση του Πούτιν σηματοδότησε την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ρώσος ηγέτης απηύθυνε επίσης ισχυρή έκκληση για επέκταση του τελευταίου εναπομείναντος Συμφώνου ελέγχου όπλων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με διεθνείς εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής την Πέμπτη εάν ήταν δυνατή μια στρατιωτική ένωση μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, Ο Πούτιν απάντησε ότι "δεν το χρειαζόμαστε, αλλά, θεωρητικά, είναι πολύ πιθανό να το φανταστούμε".

Η Ρωσία και η Κίνα χαιρέτισαν τη "στρατηγική συνεργασία" τους, αλλά μέχρι στιγμής απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα σχηματισμού στρατιωτικής συμμαχίας.

Ο Πούτιν επεσήμανε τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας και της Ρωσίας ως σήμα της αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας των χωρών.

Ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει μοιραστεί ευαίσθητες στρατιωτικές τεχνολογίες που βοήθησαν σημαντικά στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Κίνας, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες, λέγοντας ότι οι πληροφορίες ήταν ευαίσθητες.

"Χωρίς αμφιβολία, η συνεργασία μας με την Κίνα ενισχύει την αμυντική ικανότητα του στρατού της Κίνας", ανέφερε, προσθέτοντας ότι το μέλλον θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

"Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι "δε θα το αποκλείσουμε".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail