Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή των ΗΠΑ ζητά αναστολή πωλήσεων στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία!

Freepen.gr - Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό πολιτικών-στρατιωτικών υποθέσεων των ΗΠΑ στο Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας να αναστείλει τις πωλήσεις εξοπλισμού και άλλων στρατιωτικών/διπλής χρήσης ή τεχνολογίας (ή τις μεταφορές 3ων μερών) στην Τουρκία, λόγω της ενεργού συμμετοχής της Άγκυρας στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Artsakh και της Αρμενίας, αναφέρει η ANCA.

"Αυτή η αναστολή, ειδικότερα, θα πρέπει να καλύπτει την πώληση, τη μεταφορά ή τη μεταφορά από τρίτους αισθητήρων drone (συστήματα θερμικής απεικόνισης και προσδιορισμού λέιζερ)", αναφέρει η επιστολή.

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης τουρκικής επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν που στοχεύει τους Αρμένιους-συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών πολιτών που κατοικούν στην Αρμενία και το Artsakh, η ANCA ζήτησε επίσης από το γραφείο πολιτικών – στρατιωτικών υποθέσεων να παράσχει δημόσια απολογισμό για τυχόν προηγούμενες, τρέχουσες ή προγραμματισμένες στρατιωτικές πωλήσεις εξοπλισμού ή τεχνολογίας που σχετίζονται με drone ή drone στην Τουρκία ή το Αζερμπαϊτζάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail