Το πραγματικό δίλημμα είναι αντίσταση ή υποταγή

Όταν οι ξένοι "φίλοι" μας λένε να συζητήσουμε με τους Τούρκους, για να κάνουμε "αμοιβαίους συμβιβασμούς", εννοούν προφανώς να δεχτούμε να παραχωρήσουμε ορισμένα από τα δικαιώματά μας και οι Τούρκοι να δεχτούν σε αυτή τη φάση να μας ζητήσουν λιγότερα.

Στην πράξη βέβαια δεν πρόκειται για τίποτε λιγότερο από τη "σαλαμοποιήση" των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Διότι αν η Ελλάδα συνθηκολογήσει σήμερα υπό τον εκβιασμό του πολέμου, θα το κάνει και την επόμενη φορά και τη μεθεπόμενη κ.ο.κ. Ο κατήφορος προφανώς δεν θα έχει τέλος, αν η Ελλάδα δεν αποφασίσει να αντισταθεί.

Για αυτό ας αποφασίσει το ελληνικό σύστημα εξουσίας τί προτίθεται να κάνει. Αν δηλαδή θα προσπαθήσει να αντισταθεί ή θα συνεχίσει να αυταπατάται και να εξαπατά τον ελληνικό λαό ότι ο κατευνασμός μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, ειδικά με μια χώρα όπως η Τουρκία που ποτέ δεν τήρησε την υπογραφή της.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail