Ο κ. Δένδιας διερευνά και ο Ερντογάν ερευνά

Ενώ ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν έτοιμος και σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του να αρχίσει τις διερευνητικές συζητήσεις με άγνωστη ατζέντα, με την νέα NAVTEX της Τουρκίας που βγάζει ξανά το Oruc Reis στο Αιγαίο συνοδεία 6 πολεμικών πλοίων, μόλις 6,5 μίλια κοντά στο Καστελόριζο έχουμε απότομη προσγείωση της κυβέρνησης στην πραγματικότητα. 

Δικηγόρος - Μέλος κίνησης Πράττω

Αυτό σημαίνει σε όσους δεν το έχουν ακόμη καταλάβει ότι δεν έχουμε να κάνουμε να κάνουμε απλώς με μία παραβίαση της Ελληνικής ΑΟΖ αλλά με παραβίαση εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με παραβίαση της αιγιαλίτιδας ζώνης που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το κυριαρχικό μας δικαίωμα ανακήρυξής της, φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Οι Τούρκοι είναι μία ανάσα από το Καστελόριζο.

Ο κ. Μητσοτάκης αφελώς επαναπαύτηκε στις διαβεβαιώσεις της Μέρκελ και στις ευχές του ανακοινωθέντος της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, δεν απαίτησε ακόμα και με βέτο κυρώσεις και νόμισε ότι ο Ερντογάν συνετίστηκε, τώρα έπονται τα χειρότερα. Σύρθηκε σε μια αποτυχημένο προσπάθεια για επανάληψη των συνομιλιών με την Τουρκία για τα «μετρά εμπιστοσύνης" την ίδια στιγμή ο κ. Τσαβούσογλου συνέχισε να εκτοξεύει καθημερινά απειλές κατά της χώρας μας και άνοιγε με προκλητικές τελετές τα Βαρώσια στην Αμμόχωστο της Κύπρου.

Σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει πάλι για έρευνες σε "αμφισβητούμενα" ύδατα και η κυβέρνηση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail