"Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους", εδώ κρύβεται όλο το μυστικό!

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, ακούγεται ξανά η αναγγελία από το κρατικό ραδιόφωνο της κήρυξης του πολέμου με την Ιταλία. Τα λόγια του εκφωνητή είναι λίγο πολύ γνωστά, τα έχετε ακούσει πολλές φορές. "Από της 6ης πρωϊνής της σήμερον...."κλπ. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Είναι πράγματι ανατριχιαστικό, να ακούς όσα ακριβώς άκουσαν εκείνο το πρωί οι παππούδες μας. Ένα μήνυμα ολιγόλεπτο και λακωνικό, που περιέχει όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει κανείς για να καταλάβει ότι βρίσκεται σε πόλεμο. Ένα μήνυμα τραγικό, από μια φωνή σταθερή, που είναι όμως δύσκολο να κρύψει το ρίγος του εκφωνητή του.

Από αυτό το μήνυμα λοιπόν, είναι μια συγκεκριμένη φράση που με συγκινεί ιδιαίτερα. Είναι αυτή που λέει: ".....αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους"!

Αυτό είναι όλη η ουσία της υπόθεσης του ΟΧΙ! Η αντίσταση. Με μια φράση σου τα λέει όλα.
"Αι ημέτεραι δυνάμεις...", που πάει να πει ότι είναι ο αδελφός σου, ο ξάδελφος σου, ο πατέρας και ο θείος σου, που αμύνονται του πατρίου εδάφους. Είναι όλοι οι δικοί σου άνθρωποι, οι ημέτεροι, που πολεμούν εκεί πάνω.

Έτσι, σε παρασέρνει και εσένα στην υπόθεση αυτή. Σε αφορά, είναι δική σου. Με μια φράση σου υπενθυμίζει ότι είσαι μέρος του αγώνα αυτού και ότι ο αγώνας είναι και δικός σου!
"Του πατρίου εδάφους", της γης των πατέρων σου λέει και σε ωθεί να κάνεις ένα νοερό ταξίδι αστραπής στην ιστορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail