Εξαιρετική και εκρηκτική η κίνηση της συνάντησης του ΥΠ.ΑΜ. Παναγιωτοπούλου με τον Ινδό Πρέσβη

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στο γραφείο του τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα κ. Αμρίτ Λουγκούν (Amrit Lugun), στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στον αμυντικό και αμυντικο-τεχνικό τομέα και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών. Συζητήθηκαν επίσης οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις καθώς και οι προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Η κίνηση αυτή είναι κομβική σε διπλωματικό αλλά και ουσιαστικό (επιχειρησιακό κι εξοπλιστικό) επίπεδο. Η Ελλάδα με την κίνηση βάζει τα θεμέλια μιας συμμαχίας με έναν από τους πιο ισχυρούς παίχτες της αγοράς σε όλα τα επίπεδα και εξωτερικευει τα ελληνοτουρκικά σε επίπεδα που ποτέ δεν είχαν κάνει ακουμπηθεί.

Να υπενθυμιστεί ότι η Ινδία βρίσκεται στην Τέταρτη Θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Στρατιωτικής Δύναμης (πίσω από Αμερική Ρωσία Κίνα) και βρίσκεται σε μόνιμη ένταση με το Πακιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail