Με παρέμβαση Μέρκελ η αποχώρηση του ΓΙΑΒΟΥΖ για να άρει το βέτο η Κύπρος;

Freepen.gr - "Η αποχώρηση του ΓΙΑΒΟΥΖ από την κυπριακή ΑΟΖ είναι μία κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση αν είναι αληθινή διότι στο έργο αυτό και αναφέρομαι στις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή δημοκρατία ήμασταν πολλές φορές θεατές" εκτιμά ο γνωστός δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ωστόσο αποκαλύπτει ότι διακινείται η πληροφορία πως η αποχώρηση του τουρκικού γεωτρύπανου λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της καγκελαρίου Μέρκελ με τον Ταγίπ Ερντογάν και για να δεχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης να υποχωρήσει από το αίτημά του για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Δηλαδή έλαβε αυτή τη διαβεβαίωση από τη Μέρκελ ότι το ΓΙΑΒΟΥΖ. 

Ωστόσο και όπως εύστοχα σημειώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου, η ουσία είναι ναι μεν να αποχωρήσει αλλά να μην επιστρέψει, καθώς επίσης να αποχωρήσει το ερευνητικό ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ μαζί με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που έχουν περικυκλωμένη την Κύπρο.

Οι επερχόμενες εξελίξεις θα δείξουν. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να έχουμε και ελιγμούς του Ερντογάν προκειμένου να αποτρέψει την όποια πιθανότητα επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail