Προειδοποίηση Τσελέντη: Θα έχουμε πλούσια ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

Ένας τόσο ισχυρό σεισμός και μικρού εστιακού βάθους είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας δώσει μια πόλη πλούσια μετασεισμική ακολουθία με ισχυρούς μετασεισμούς ακόμα και πάνω από έξι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και μήνες, σημειώνει ο καθηγητής Σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισημαίνει στη συνέχεια:

Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι κάτοικοι και να μην εφησυχάσουν αν κάποια στιγμή σταματήσει παροδικά η μετασεισμική ακολουθία και να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσει με ισχυρό μετασεισμό.

Ευτυχώς η ποιότητα των κατασκευών μας δεν έχει καμία σχέση με αυτή την Τουρκία στην οποία πέφτουν ακόμα και με πέντε Ρίχτερ. Οι ζημιές οι οποίες βιώσαμε στο νησί ήταν ελάχιστες και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την ικανότητα των Ελλήνων μηχανικών. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί επαναλαμβανόμενες ισχυρές σεισμικές δονήσεις δρουν αθροιστικά σε μία κατασκευή η οποία μπορεί να καταρρεύσει και με ένα ισχυρό μετασεισμό.

Οι κάτοικοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην μπαίνουν στα σπίτια τους αν αυτά είναι παλιά και αν δεν έχει προηγηθεί μια γνωμάτευση από μηχανικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail