Υπόδουλη της Τουρκίας: Οι παραχωρήσεις της Γεωργίας στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων

Ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Γεωργίας χρησιμοποιείται από την Τουρκία και το Ισραήλ για να στηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμό του εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της Αρμενίας.

Παρουσίαση Freepen.gr



Πτήση από τη Λιβύη στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν, 30 Σεπτεμβρίου 2020 χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Γεωργίας

Αρκεί να αναθεωρήσουμε πόσες τουρκικές στρατιωτικές πτήσεις μεταφοράς από τη Λιβύη, την Τουρκία και εκείνες που μεταφέρουν Σύριους τζιχαντιστές αρχειοθετούνται σε ιστότοπους όπως το flightradar24 (βλέπε συνοδευτικές εικόνες και δείγμα) χρησιμοποιώντας τον εναέριο χώρο της Γεωργίας. Μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό το καραβάνι των πτήσεων που υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν, τις ισραηλινές στρατιωτικές πτήσεις ανεφοδιασμού μεταξύ των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων του Ισραήλ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ενώ η επίσημη Τιφλίδα ισχυρίζεται ότι δεν έχει πάρει το μέρος κάποιας πλευράς σε αυτή τη σύγκρουση, αυτή η απόδειξη της ανεκτικότητας της Γεωργίας επέτρεψε στις ισραηλινές βόμβες διασποράς να σκοτώσουν τους Αρμένιους πολίτες.

Η Γεωργία εμπόδισε τους Αρμένιους από την περιοχή Akhalkalaki να στείλουν μεταχειρισμένα ελαστικά στην Αρμενία για να μονώσουν στρατιωτικές θέσεις, αλλά επέτρεψε στον τουρκικό στρατό ελεύθερη πρόσβαση πάνω από το κυρίαρχο έδαφός της.

Βίντεο δείχνουν κονβόι φορτηγών της Bayraktar να συνοδεύονται μέσω της Γεωργίας προς το Αζερμπαϊτζάν. Είναι αλήθεια ότι η Bayraktar είναι εταιρεία μεταφορών, αλλά η γεωργιανή Αστυνομία συνόδευσε αυτά τα φορτηγά. Η τουρκική εταιρεία Bayraktar κατασκευάζει καμικάζι UAV που σκοτώνουν Αρμένιους μαχητές και πολίτες. Πώς τα τουρκικά F-16s πέταξαν στο Αζερμπαϊτζάν; Διαβεβαιώνω τους αναγνώστες ότι δεν ήταν πάνω από το Ιράν ή τη Ρωσία. Αυτά τα F-16 χρησιμοποιούνται κατά των Αρμενίων.



Μια τουρκική στρατιωτική πτήση που προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Yevlakh στις 26 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα πριν από την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πέταξε πάνω από τον εναέριο χώρο της Γεωργίας.

Η γεωργία αντικατέστησε έναν αφέντη, τη Ρωσία, με έναν άλλο, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. Χάρη στην εξωτερική πολιτική του Σαακασβίλι, η γεωργιανή Ατζάρα και η περιφερειακή πρωτεύουσα Μπατούμι έχουν υποστεί συντριπτική τουρκική επιρροή. Το Μπατούμι, Γεωργία, θεωρείται τουρκική "εγχώρια" πτήση. Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο μεγαλύτερος άμεσος ξένος επενδυτής της Γεωργίας. Η Γεωργία βρισκόταν σε θέση όπου δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόσβαση των τουρκικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της. Κάθε κυριαρχία που η Γεωργία σκέφτηκε ότι συγκεντρώνει αποτινάσσοντας τη ρωσική επιρροή έχει αντικατασταθεί από την υποταγή στις τουρκικές και αζέρικες απαιτήσεις. Δεν θα ήταν περίεργο αν η Τουρκία δεν ζήτησε ποτέ άδεια χρήσης του γεωργιανού εναέριου χώρου, δεδομένου ότι τα γεωργιανά αεροδρόμια διοικούνται από την TAV (Turkish Airport Holdings).

Περαιτέρω, η διαμάχη συνεχίζεται στη Γεωργία, οδεύοντας προς τις εκλογές τους με την παράνομη μεταφορά 3.500 εκταρίων γεωργιανής γης στο Αζερμπαϊτζάν.

Το έργο της εθνικής οδού Βορρά-Νότου της Αρμενίας θα εκτείνεται σε όλο το μήκος της Αρμενίας, από τα ιρανικά σύνορα έως τα βορειοδυτικά σύνορα της Αρμενίας με τη Γεωργία. Οι ντόπιοι έχουν αναφέρει (δεν μπόρεσαν να ληφθούν έγγραφα ακίνητης περιουσίας) ότι οι Τούρκοι έχουν αποκτήσει (αγοράζονται, ενοικιάζονται) εκτάσεις κοντά στο σημείο όπου ο αυτοκινητόδρομος θα εισέλθει στην περιοχή Samtskhe-Javakheti της Γεωργίας, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία αυτής της εθνικής οδού.

Η Γεωργία πιθανότατα δεν θα ξεφύγει από τις διπλωματικές επιπτώσεις επειδή πρέπει να υποκύψει σε έναν νέο αφεντικό. Ενώ η Γεωργία ονομάζει το κρασί της ως το παλαιότερο παγκοσμίως, φέρει τη σημαία της ΕΕ δίπλα στην εθνική σημαία των σταυροφόρων, δέχεται επιχορηγήσεις και δάνεια από τη Δύση όσο παραμένει αντιρωσική, η εθνική της κυριαρχία υποτάσσεται στις απαιτήσεις των δύο τουρκικών γειτόνων της, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Για ένα κράτος που έχει τοποθετήσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό ως επίκεντρο του Εθνικού του ήθους, η Γεωργία επέτρεψε στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για να μεταφέρει ριζοσπαστικούς τζιχαντιστές για να πολεμήσει τους Αρμένιους.

Η Γεωργία πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη όσο έχει ακόμα ένα. Δυστυχώς, η Γεωργία φαίνεται να είναι πολύ βαθιά στα νεο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας για αποκατάσταση της κυριαρχίας της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail