Αρμενία: Αν δεν αλλάξει στάση η Τουρκία, ο Νότιος Καύκασος θα γίνει Συρία κι έπεται συνέχεια!

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν είναι πεπεισμένος ότι όσο η Τουρκία δεν αλλάζει τη θέση της, το Αζερμπαϊτζάν δε θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του εναντίον του Αρτσάκ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), όπως δήλωσε στο Reuters, και αναμεταδίδει το Armenpress.

Ο Πασινιάν δήλωσε ότι μόνο η αλλαγή της θέσης της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να ωθήσει το Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά μετά τη συμφωνία της Μόσχας το Σάββατο για την κατάπαυση του πυρός δεν έχει δει κανένα μήνυμα από την Αγκυρα για αλλαγή θέσης.

Ο Πασινιάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι ανέτρεψε το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός και προσπάθησε να διεισδύσει στον Νότιο Καύκασο με τις επεκτατικές φιλοδοξίες της.

"Είμαι βέβαιος ότι όσο η Τουρκία δεν αλλάζει τη θέση της, το Αζερμπαϊτζάν δε θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις", ανέφερε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Ο Πασινιάν τόνισε επίσης ότι πριν επιτευχθεί η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, η Τουρκία είχε ήδη ανακοινώσει ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Και μετά τη συμφωνία ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο, στην πραγματικότητα, ήταν μια εντολή να μην σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κάθε περίπτωση.

"Η Τουρκία έχει έρθει στο Νότιο Καύκασο για να συνεχίσει την πολιτική που οδηγεί στην περιοχή της Μεσογείου εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της πολιτικής της στη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ. Είναι μια επεκτατική πολιτική.

Τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας προς τα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά δεν είναι μυστικό και το πρόβλημα είναι ότι οι Αρμένιοι στον Νότιο Καύκασο αποτελούν το τελευταίο εμπόδιο για αυτή την επεκτατική πολιτική. Και τώρα η Τουρκία δεν επιλύει με κανένα τρόπο το ζήτημα του Καραμπάχ. Η Τουρκία προσπαθεί να συνεχίσει την πολιτική της Γενοκτονίας των Αρμενίων, διότι η Αρμενία και ο αρμενικός λαός στον Νότιο Καύκασο είναι το τελευταίο εμπόδιο στην επεκτατική πορεία της προς Βορρά, Ανατολή και Νοτιοανατολικά", δήλωσε ο Πασινιάν, προειδοποιώντας ότι ολόκληρος ο Νότιος Καύκασος θα γίνει σαν τη Συρία και ότι η φωτιά θα εξαπλωθεί προς βορρά, και προς νότο πολύ γρήγορα, μέσα σε μήνες, και κάποια στιγμή αργότερα θα φτάσει στην Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail