Θα μας σώσει η Κίναρος από την κλιματική αλλαγή;

Ακόμα και το γερμανικό κρατικό κανάλι (εξαιρετικό βίντεο στα γερμανικά) προειδοποιεί ότι το Αιγαίο βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του! Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς την συγκατάθεση των νησιωτών, αλλά με τις κυβερνητικές ευλογίες, η Αμοργός, για παράδειγμα, θα σκεπαστεί από 70 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες στη σειρά ύψους 150 μέτρων, η Κίναρος με τη μία της κάτοικο από 10 και η Λεβίθα της μιας οικογένειας με άλλες 30! 

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Οι μοναδικές φυσικές ομορφιές των αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας, προειδοποιούν οι κάτοικοί τους, πιθανόν δεν θα υπάρχουν σε δέκα χρόνια από τώρα και πολλά μικρά νησιά θα ερημώσουν. Με διαδικασίες εξπρές και σκανδαλώδεις (εν μέσω κορωνοϊού) νομοθετικές εκπτώσεις στις αδειοδοτήσεις η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «μπαταρία της Ευρώπης», σε μια ενιαία «βιομηχανική ζώνη αιολικής ενέργειας» με αμέτρητες ανεμογεννήτριες-τέρατα σε κάθε κορυφογραμμή και σε κάθε νησί, αλλά και σε απέραντο σκουπιδαριό γερμανικών, δανέζικων κλπ. ανεμογεννητριών. 

Η απόφαση για το «πράσινο» Ελντοράντο φαίνεται πως είναι ειλημμένη από την πρώτη κιόλας επίσκεψη του πρωθυπουργού κου Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Τα «προγράμματα ανάκαμψης» δισεκατομμυρίων ευρώ, τα «πράσινα» πακέτα πάντως και οι ορεξάτοι «επενδυτές», ξένοι και ντόπιοι, μαζί με τους μπετατζήδες ανυπομονούν. Πολλά τα λεφτά! 


ΥΓ.. Μπορεί οι «ρίζες» της αιολικής ενέργειας να βρίσκονται στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα ή στη Δανία, όμως η μεγάλη ανάπτυξη της αιολικής τεχνολογίας που βρίσκει απήχηση μέχρι και σήμερα έγινε από τους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές. «Πράσινη» τεχνολογία με «φαιά» απόχρωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail