"Θέλω να συμμετάσχω στην τελική μάχη". Αρμένιοι από Ρωσία συρρέουν στο Καραμπάχ

Υuri Κοchetkov / ΕΡΑ / ΤΑSS
Freepen.gr - Μια μεγάλη ομάδα ανδρών συγκεντρώθηκε μπροστά από την Αρμενική Πρεσβεία στο κέντρο της Μόσχας το πρωί της Τρίτης — κάποιοι ντυμένοι με ακριβά κοστούμια, άλλοι με παντελόνια — περιμένοντας να συναντήσουν τον πρεσβευτή. Ήταν μέλη της Αρμενικής Διασποράς στη Μόσχα, πρόθυμα να μάθουν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη χώρα τους στις μάχες που μαίνονται πάνω από την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Τίγκραν, ένας 28χρονος ταξιτζής που έχει ζήσει όλη του τη ζωή στη Μόσχα και έχει επισκεφθεί μόνο μία φορά την Αρμενία, δήλωσε ότι ελπίζει να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να συμμετάσχει στις συγκρούσεις, καθώς αισθάνθηκε ότι το "έθνος του τον χρειαζόταν", μεταδίδει το themoscowtimes.com.

"Θέλω να συμμετάσχω στην τελική μάχη για την πατρίδα μας", είπε, αρνούμενος να δώσει το επώνυμό του.

Άλλοι, όπως ο Αράμ Νικοσιάν, ένας 45χρονος επιχειρηματίας, δήλωσαν ότι ήρθαν να συντονίσουν την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Αρμενία.

Η Ένωση Αρμενίων στη Ρωσία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε καταρτίσει κατάλογο 20.000 εθελοντών πρόθυμων να συμμετάσχουν στις μάχες για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Μερικοί από αυτούς που έχουν ήδη ταξιδέψει στην περιοχή, ωστόσο, δήλωσαν στους Moscow Times ότι απομακρύνθηκαν από το πεδίο της μάχης.

"Ήμουν στο Stepanakert πριν από λίγες ημέρες, έγραψαν το όνομά μου, αλλά είπαν ότι δεν είμαι ακόμα απαραίτητος. Αυτή τη στιγμή δέχονται μόνο μαχητές με εμπειρία", δήλωσε ο Λεβάν, φοιτητής από τη Μόσχα που πήγε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τρεις φίλους, αλλά τώρα βρίσκεται στην αρμενική πρωτεύουσα Ερεβάν.

Δεν είναι όλοι οι Αρμένιοι που εγκαταλείπουν τη Ρωσία για να ενταχθούν στην αιτία κατευθύνονται προς το Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να πολεμήσουν.

Η Ελίνα, 29χρονη γιατρός, εγκατέλειψε τη δουλειά της σε νοσοκομείο της Μόσχας για να πετάξει στην αμφισβητούμενη περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Είπε ότι παρακολουθεί ασθενείς "ασταμάτητα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail