Ποιος είναι ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που μάλλον δεν ξέρεις

Free-Photos / pixabay
Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας είναι πολύ συγκεκριμένος και πολύ συχνά υπάρχουν κανόνες που μπορεί να παραβιάζουμε καθημερινά και να μην το γνωρίζουμε. Θα πρέπει, ωστόσο, να δίνουμε μεγάλη προσοχή για την ασφάλεια τη δική μας αλλά και των γύρω μας.

Ήξερες, για παράδειγμα, τι προβλέψει ο ΚΟΚ για τα φλας και τι πρέπει να προσέχεις; Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΚΟΚ σε όλα τα αυτοκίνητα επιβάλλεται να υπάρχει ζυγός αριθμό σταθερών δεικτών κατεύθυνσης με κίτρινα φώτα που αναβοσβήνουν. Γνώριζες, όμως, ότι είναι συγκεκριμένες οι φορές που πρέπει να «ανοιγοκλείνουν» τα φώτα των φλας σε ένα λεπτό; Κι όμως, με βάση τον νόμο που υπάρχει, η συχνότητα με την οποία αναβοσβήνει το φως πρέπει να είναι 90 παλμοί το λεπτό, με ανοχή συν πλην 30 παλμούς. Κοινώς μεταξύ 60 και 120 παλμών το λεπτό.

Κρίσιμο είναι και το πότε χρησιμοποιεί ο κάθε οδηγός τα φλας. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, πριν από κάθε ελιγμό, o οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για τo σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης.

Aπό: news.gr

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.