Τέρμα τα ψέματα: κόκκινη γραμμή ή εξευτελισμός της Ελλάδας

Η αναγγελία ερευνών στα 6,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελλορίζου, σημαίνει ότι η Τουρκία αμφισβητεί με πράξεις το σύνολο πλέον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Στην απόσταση αυτή παραβιάζεται ακόμη και το μονομερές δικαίωμα της Ελλάδας για αιγιαλίτιδα ζώνη 12 νμ. Ένα δικαίωμα που η Ελλάδα - μόνη από ένα σύνολο ~150 χωρών - δεν έχει ασκήσει ακόμη λόγω του τουρκικού Casus Beli.

Καθώς λοιπόν η Τουρκία αποθρασύνεται από τη διεθνή ανοχή και την ελληνική υποχωρητικότητα, το ερώτημα που τίθεται είναι που βάζει πλέον η ελληνική πλευρά την "κόκκινη γραμμή" της. 

Αυτή τη φορά, αν η Ελλάδα θέλει να αποφύγει τον πόλεμο ή τον εξευτελισμό, οφείλει να δηλώσει μια τελική "κόκκινη γραμμή", την οποία θα διακηρύξει ότι θα κρατήσει με κάθε κόστος.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail