Η Σαουδική Αραβία γονατίζει κορυφαίους τουρκικούς ομίλους που ζητούν...έλεος

mehmetkali / pixabay
Freepen.gr - Οκτώ κορυφαίοι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι το Σάββατο προέτρεψαν τη Σαουδική Αραβία να αναλάβει δράση για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων εν μέσω συνεχιζόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στην επιχειρηματική δραστηριότητα με το Βασίλειο, σημειώνει το ahvalnews.com.

Η πρόσκληση οκτώ επιχειρηματικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής Ένωσης βιομηχανίας και επιχειρήσεων (TÜSIAD) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK), συμπίπτει με το ανεπίσημο μποϊκοτάζ από τη Σαουδική Αραβία από την Τουρκία.

"Λυπούμαστε βαθύτατα για τη διακριτική μεταχείριση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μας στη Σαουδική Αραβία ... Αναμένουμε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων", ανέφεραν οι επιχειρηματικές ομάδες σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαουδικής Αραβίας, Ατζλάν Αλ Ατζλάν, προέτρεψε τους πολίτες του Βασιλείου να "μποϊκοτάρουν οτιδήποτε τουρκικό", ενισχύοντας αποτελεσματικά το ανεπίσημο μποϊκοτάζ της χώρας για τα τουρκικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και των ευπαθών τροφίμων, από πέρυσι.

"Οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη πρωτοβουλία για την παρεμπόδιση του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις εμπορικές μας σχέσεις και θα είναι επιζήμια για τις οικονομίες και των δύο χωρών", ανέφεραν οι όμιλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail