Ο Ερντογάν ξανά υπό πίεση ρισκάρει στρατιωτική ήττα κι οικονομική καταστροφή

Freepen.gr - Την πεποίθηση πως ο Ερντογάν τελεί ξανά υπό πίεση κι κι είναι πιθανό να κλιμακώσει, εκφράζει το moonofalabama.org. Το ΜΟΑ αφού παρουσιάζει τα διάφορα μέτωπα στα οποία επιχειρεί να κλιμακώσει ο Ερντογάν (Ιράκ, Αρμενία, Συρία, Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειος, Λιβύη) εκτιμά ότι τελικά θα είναι η επαρχία του Ιντλίμπ της Συρίας όπου θα επιλέξει να προκαλέσει.

Το ΜΟΑ αναφέρει ότι με τα χρόνια η Τουρκία είχε καταφέρει να παίξει το χαρτί των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Ρωσίας κατά της ΕΕ. Αλλά τώρα οι σχέσεις της με όλους αυτούς τους παίκτες επιδεινώνονται ταυτόχρονα. Αυτό ενώ η οικονομία της έχει σοβαρά προβλήματα με τις τουρκικές επιχειρήσεις να έχουν πλήθος δανείων σε ξένο νόμισμα, το οποίο σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση στις αποπληρωμές λόγω της επιδείνωσης της τουρκικής λίρας.

Για να βελτιώσει τη θέση του ο Ερντογάν θα μπορούσε να υποχωρήσει από κάποιες από τις πολλές συγκρούσεις που δημιούργησε. Αλλά δεδομένης της προηγούμενης συμπεριφοράς του υπό πίεση είναι πιο πιθανό να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση. 

Η Τουρκία έχει υπερεκταθεί σύμφωνα με την ανάλυση και θα πρέπει να υποχωρήσει σε αρκετά από τα σημερινά μέτωπά της ώστε να επικεντρωθεί στην οικονομία της. Διαφορετικά είναι πιθανό να υποστεί σημαντική στρατιωτική ήττα, ενώ η οικονομία της θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Θα ήταν το τέλος των νεο-οθωμανικών ονείρων του Ερντογάν, καταλήγει το ΜΟΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail