Η Γαλλία ζητά κυρώσεις κατά της Τουρκίας μετά το κάλεσμα του Ερντογάν για μποϊκοτάζ

Christian Hartmann, RΕUΤΕRS
Freepen.gr - Η Γαλλία ενθάρρυνε τους συμμάχους της ΕΕ να υιοθετήσουν μέτρα εναντίον της Τουρκίας την Τρίτη, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και κάλεσε για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντών. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Επιτροπή της ΕΕ προειδοποίησε ότι η ένταξη της Τουρκίας στο μπλοκ είναι πιο μακριά από ποτέ υπό το φως των παρατηρήσεων του Ερντογάν, μεταδίδει το Γαλλία 24.

"Η Γαλλία είναι ενωμένη και η Ευρώπη είναι ενωμένη. Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία εξουσίας με την Τουρκία για να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντά της και τις ευρωπαϊκές αξίες", δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ρίστερ στους βουλευτές, χωρίς να διευκρινίσει τα μέτρα που θα ληφθούν.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε ότι τα σχόλια του Ερντογάν καθιστούν την καθυστερημένη προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ μια ακόμη πιο μακρινή προοπτική.

"Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ προϊόντων οποιουδήποτε κράτους μέλους αντιβαίνουν στο πνεύμα αυτών των υποχρεώσεων και θα απομακρύνουν την Τουρκία ακόμη περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε εκπρόσωπος τύπου.

Ορισμένα γαλλικά προϊόντα έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ και του Κουβέιτ. Ο Ρίστερ δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail